четвъртък, 1 ноември 2012 г.

Ммм... вкусно

Даа, това беше реакцията на близките ми, които опитаха от тези вкусни Йолини кексчета. Мила Йоли, благодаря ти за чудесната рецепта! Малките кексчета станаха чудни и ще бъдат повторени безспорно.

Пухкави кексчета


Пухкави, пухкави... Мекички като памук. Така се получиха моите кексчета по рецептата на Йоли за "Кексчета с гореща вода". Рецептата е стриктно спазена, няма да я цитирам.
Единственото, което реших да добавя от себе си, е по парченце шоколад във всяко кексче. Идеята беше шоколадът да се разтопи и да се превърне в един вкусен и изкусителен пълнеж. Е, да, ама не...
Шоколадчетата ми паднаха на дъното на хартиените формички и си останаха твърди. Нищо де, това не попречи кексчетата да бъдат оценени достойно и някои лакомници да си хапнат по 5 наведнъж.
А това мен само може да ме радва. Предстои и следващ опит с нов експеримент.
Много обичам подобни рецепти - лесни, вкусни и позволяващи фриволности, така че всеки да ги пригоди за собствения си вкус.
Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Сега пък аз открадвам идеята за шоколада. Синът ми ще бъде изключително доволен. Благодаря ти мила и да ви е сладко на всички.

    ОтговорИзтриване
  2. Йоли, заповядай идеята. Та аз самата си подарявам доста идейки от теб - просто изобилстват в твоя блог. =)
    Няма как да не споделя, но се радвам изключително много, защото това е първият коментар в блога ми и то от кулинар като теб. Радвам се, че имах възможността лично да се запознаем. Поздрави! =)

    ОтговорИзтриване