понеделник, 3 февруари 2014 г.

Капчица цвят

Онези настроения? Да, точно онези. В които умът ти се бори с несъществуващи парадигми и изявлени  лудости. В които душата ти рови и рови, не спира да търси и кога ли открива. В които се чудиш къде си, после осъзнаваш, а още по-късно отново изгубваш. И така засега, понякога и с последствия.

А на момента се луташ... В тъмното? Или пък в светлото? Кой ще ти каже? А защо ти е необходимо чуждо вмешателство? Всъщност и сам можеш. Можеш да се изправиш, да изтърсиш събралите се прашинки и да разтъркаш очи. Хубаво ги разтъркай, за да видиш добре светлината. Така, че да те заслепи и после да се чудиш къде се намираш. Но ще откриеш - точно тук, между него и нея.

И когато откриеш, капка по капка ще разсееш мъглата. Ще избистриш потъналото в нищо съществование, станало лениво и обезкуражено. Дори обезглавено. А може би изгубено отново?

Не, точно там си е. Далеч от теб, но толкова, колкото да протегнеш ръка и да го уловиш в шепите си, да го стиснеш в пръстите си и да го изсипеш върху пясъка. Но после не го събирай, няма смисъл. То вече е пропито между малките песъчинки и само сянката му се прокрадва на повърхността. Само ароматът му владее пространството.

Когато все пак решиш да бръкнеш надълбоко, да разровиш сплъстените тленности и да разкриеш тъй закътаното всичко, то ще е там. Ще е там и ще те чака в готовност. С ярост ще се слее с душата ти, а после страстно ще ти разказва приказки. Ще те омае, но не се поддавай. Бъди разумен и вземи най-правилното решение. Избери онзи твой свят, шарения, многоликия. Избери го и здраво го стисни, осъзнай мислите му и не го изпускай.

И когато миг и вечност се слеят, то ще те чака там - в нищото и всичкото. Ти просто направи крачката, за да го достигнеш. И се влей в него. Но не със сила... Защото капките са крехки и само едно погрешно движение може да ги събори. А паднат ли, изчезват, пропиват се. И дори да осъзнаеш, късно е. Затова пази ги, оглеждай се в тях и те ще ти разказват. За хубавото и лошото, за вселилото се в теб. А ти рисувай шарения си свят!

*

Едно другарче всеотдайно ме напътства по трудния за мен път на фотографията. Ама съм си инат и не се давам, уча се с огромно желание. И макар същото това другарче да ме очаква на едно изключително приятно и изпълнено с позитивизъм местенце, аз още не събирам смелост. А там толкова пчелички усърдно и с желание творят - без умора. Предизвикват се и със замах изпълняват.

Та реших и аз да се предизвикам, макар и само в моето местенце - за момента. Ще бъде всеки месец, по веднъж. Макар и със закъснение, това е моят избор за месец януари - капчица цвят. Няма да си задавам тема, всичко ще е подчинено на някакви настроения... :)44 коментара:

 1. Ако имаше сега как, щях да ти сложа поне 10 звездички за снимката с капките. :) Прекрасна е, прекрасна си и ти, Гери! Невероятно начало - толкова цветно, така жадуващо и страстно. А аз ще те чакам, ти знаеш къде. :) Прегръдка!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Даниии, мило другарче, как ме стопли, само да знаеш! Ей такава топлинка да я търси човек, няма да я намери. Много ти благодаря! Ти си още по-прекрасна, голям учител и вдъхновител си ми, да знаеш!
   Надявам се скоро да се появя, събирам смелост и случи ли си, ти първа ще узнаеш. Силно те прегръщам, мила Дани! :)

   Изтриване
 2. Гери, много красиво и истинско си го написала. Невероятна си. Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Таничка, благодаря... Надявам се да те е докоснало, това ми стига. :)
   Прегръдки и от мен с пожелания за много усмихнат ден с малчуаните. :)

   Изтриване
 3. Красива снимка в ореол от дълбоки чувства! Нищо повече не мога да кажа - твоят текст е изпълнил всяка дума и всяко търсещо усещане!
  Прекрасно, Гери! Поздравления!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Албенче, сърдечно ти благодаря, ама много! Много е важно за мен и наистина го оценявам. :)
   Хубав ден ти желая!

   Изтриване
 4. Без думи съм, затова нищо не мога да напиша (в положителен смисъл).... И текстът, и снимката са пленителни!
  Поздрави, Гери! :)

  ОтговорИзтриване
 5. Добавям само, че по едно и също време сме си разменили коментарите. :) И ти пожелавам успех на изпитите. Моята сесия приключи, малко ще си почина и се захващам отново на работа. :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Светле! Почини си, заслужено е. :) Аз тепърва започвам със сесията... Както винаги сме споследни, ама какво да се прави.
   Хубав ден ти желая!

   Изтриване
 6. Чудесно се справяш! Аз нямам никакво време да се уча да снимам:) / то ми личи и по нескопосаните кадри на манджи:)/Затова се наслаждавам на твоите.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Траянче, благодаря! Уча се и няма да лъжа, че не ми е особено лесно, но определено ми харесва и се забавлявам. :)
   А твоите снимки са си чудесни, знаеш ли как само се облизвам пред тях..
   Поздрави и благодаря, че намина! :)

   Изтриване
 7. Отговори
  1. Благодаря, Лу, уча се... Много имам да уча, прекалено даже. :)
   Твоите снимки са не по-мако красиви, с удоволствие разглеждам. Поздрави!

   Изтриване
 8. Гери,много е красива снимката и начало.Много докосващи,истински и дълбоки чувства си описала.Хубав ден,Гери!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Танче, много благодаря! Мъча се, пък да видим... :)
   Хубав ден и на теб!

   Изтриване
 9. Гери, снимката е много красива!!!!! И поднесена с увертюра от думи, които да те докоснат, да те приласкаят, да те разчувстват и да те настроят!
  А за другарчето , което те учи малко ти завиждам :) Браво и на него и на теб ! Ще ми се и аз да имам някой да ме протегне ръка в дебрите на фотографията!Поздрави!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ех, Нати, благодаря много за окуражителните думи! А за другарчето - то не е само мое, познаваш го и ти. Сигурна съм, че ако й пишеш, ще ти помогне с каквото може. Става дума за Дани от Colorful Place. ;)
   Поздрави и на теб!

   Изтриване
 10. Много добра снимка. Браво Гери!

  ОтговорИзтриване
 11. Удивителен кадър, поглед и емоция! Комплименти!

  ОтговорИзтриване
 12. Много красив уловен миг на една капка, ГЕри!
  Хайде, с профил във ФБ и да харесваме там, да видим как ще се оценят снимките :)
  Хубава и с много усмивки седмица да ти бъде!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ех, Пепи, голям си подстрекател, ама ме усмихна много, да знаеш. :)))
   Този прословут Фейсбук... Ще го видим... ;)
   Много ти благодаря за милите думи, много значат за мен. Хубава вечер!

   Изтриване
 13. Прекрасен миг си уловила, Гери :) И така красиво си го облякла в емоции! :) Рисувам сърце <3

  ОтговорИзтриване
 14. Комплименти, мило момиче,
  не само умееш да пишеш красиво, но днес впечатляваш и с вълшебна снимка!
  Благодаря за удоволствието, Гери, сърдечни поздрави и хубав ден!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Диди, ах... Как само ме трогна, да знаеш! Много благодаря! Благодаря за винаги милото и топло отношение. Прекрасен и шоколадов ден ти желая! :)

   Изтриване
 15. Гери,откриваш нови предизвикателства и ново хоби,с което твоето местенце още повече ще се обогати!Чудесно интро,браво!И кадър-цветовете така нежно преливат и много радват окото!
  Прегръдка,мила и хубав вторник да ти е!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Росинце, много благодаря! Съвсем в началото съм и действам малко на магия, но няма да се отказвам. Благодаря ти много за подкрепата, ама наистина много! :)
   Прегръдки и от мен, усмихнат да е денят ти, другарче!

   Изтриване
 16. Гери, поздравления за фотографията и красивите думи, които извират от теб! Пожелавам ти успех, прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 17. Гери, прекрасна снимка, плени ме! Имаш талант, определено! :)
  Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ех, Кате, благодаря... Дали е талант, не знам още, но определено мисля да го развивам. :) Прегръдки и от мен!

   Изтриване
 18. Гери, плени ме с тази синя красота! Желая ти много успех!
  Поздрави!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Тили, а ти искрено ме развълнува с написаното от внука ти. :) Бъди здрава!

   Изтриване
 19. ГЕРИ, ГЕРИ - КРАСИВО СИ НАПИСАЛА, КРАСИВО СИ СНИМАЛА! Дерзай, учи, пък после и мен да понаучиш малко.....това нов апарат си е голяма краста, нали? Ей от това се страхувам....
  С усмивка
  мария

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мими, благодаря! :) Съвсем в началото съм и имам купища да уча, но с удоволствие ще предавам, когато един ден мога. За момента само попивам като гъба. :)
   Не се страхувай въобще. Аз смятам, че фотоапаратите те обичат, само бъди смела. Има да се любуват на твоите пътеествия...
   От мен имаш безброй усмивки! :)

   Изтриване
  2. Абе аз за Коледа получих от благоверния страхотен апарат с разл обективи, но той го беше поръчал он-лайн и някои неща не бяха както пишеше в сайта и го върнахме....и сега някак ми се уби ентусиазма! Ама не съм се отказала напълно де....Ти как точно се учиш?

   Изтриване
  3. Не трябва да се отказваш, ако наистина имаш желание да снимаш, Мими! :) Не е лесно, на мен поне не ми е, ама пък дерзая. И как се уча... Четох си упътването, четох различни оналайн книги (имам още, които ме чакат), ровя се в разни полезни сайтове като този: http://photogangsters.com/, разпитвам познати и приятели, които са много по-напред от мен и така... И снимам, после преглеждам, опитвам се да настройвам сама. Опит-грешка и доста четене. Май е това... :)

   Изтриване
  4. Да, опит - грешка е най-точния метод и за мен....Успех!
   Този сайт ще го разгледам- мерси!

   Изтриване
  5. На Дани трябва да благодарим, от нея знам за него. :) Успех и на теб!

   Изтриване
  6. Прекрасна е снимката с капките Гери! Прекрасна!
   Попътен вятър във фотографията, или може би по-тематично ще е със снимката ако ти кажа...да ти вирви по вода... а началото е наистина прекрасно!

   Изтриване
  7. Ех, Дани, благодаря! :) Уча се... Искам да ти кажа, че и твоите снимки са прекрасни и ставаш все по-добра. Всеки път ми прави впечатление! :)

   Изтриване
 20. прекрасен кадър, Гери ♥ накара ме да мечтая за пролет!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Алекс, много благодаря! Тези думи от теб определено са окуражаващи! :)
   А твоите кадри винаги ме карат да мечтая... :)

   Изтриване