понеделник, 24 декември 2012 г.

Коледни лакомства - 3

Дойде моментът и на третия вид сладки за Коледа. Доверих се на ето тази рецепта за снежни шоколадови сладки. Получиха се много вкусни, меки и уханни лакомства, които всички доволно одобриха. Единствен дядо ми каза, че било толкова сладко, че не било за ядене... Харесаха му, знам си аз.


Снежни шоколадови сладки

 


Ами, това са моите снежни топчета. Наистина се получиха добре. Не са точно като тези от снимката на авторката, но предполагам каква е причината - може би трябваше да добавя още брашно за по-твърдо тесто. Но пък щяха да бъдат и след това по-твърди, знам ли... Нямах тръстикова кафява захар и сложих само 1 и 1/2 ч. ч. бяла кристална захар. Нямах и ванилова есенция и затова разтворих 1 прахче ванилия в 2 ч. л. водичка. Както и да е, макар тези промени, всичко беше успешно.Тестото приготвих вечерта и цяла нощ престоя в хладилник. И въпреки това на сутринта ми беше малко трудно да оформя с ръце топчетата, които да овалям в пудра захар. Помогнах си, като периодично поръсвах ръцете си с малко олио. Установих също, че по-снежни се получиха последните, които освен че овалях в пудра захар, след това поръсих отгоре.
Ако не греша, получиха се 54 сладки.
Благодаря на авторката за прекрасните и много вкусни сладки! Рецептата я има в нейния сайт, аз просто исках да споделя моя опит с приготвянето им.

Май изпълних краткия списък от 3 вида сладки. Всички вкъщи са доволни, а аз - предоволна.


Желая на всички весели празници, изпълнени с топлината на семейния уют и с обичта на близките хора!
1 коментар:

  1. Здравей Гери,
    супер са се получили сладките. Предполагам, че не са станали толкова тъмни поради вида какао, което си ползвала. Но изглеждат прекрасно.
    Весели празници ти желая!

    ОтговорИзтриване