вторник, 2 октомври 2012 г.

Вкусно и полезно!

Десертите са доста критикувани кулинарни изкушения... Основно се говори за това колко са калорични, колко са вредни, как не бива да прекаляваме с тях и т.н. А дали има нещо, с което е добре да прекаляваме? Златната среда, нали знаете.
В случая ще ви представя нещо, което е колкото вкусно, толкова и полезно. Гарантирам, че дори хората, подминаващи овесените ядки без да им обръщат и най-малко внимание, ще се спрат заради тази вкусотийка, ще се почудят, но ще си опитат. Смея да твърдя, че дори ще опитат и още, и още...
Предлагам ви рецепта за овесени сладки, която е лесна, позволява експерименти и резултатът е мнооого вкусен. Ще си позволя да им сложа свое заглавие, надявам се авторката на рецептата да не е против.
Източник: В кухнята на моето семейство.

Овесени рошавелки

 

Необходими продукти:

200 гр. овесени ядки (пакетчето беше толкова като грамаж)
1 и 1/2 ч.ч. брашно
3/4 ч. ч. захар
1 к. ч. вода с 3-4 с.л. лимонов сок
100 гр. маргарин
3 с.л. мед
1 яйце
1 и 1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч. ч. мюсли (аз използвах някакъв екзотичен микс на "Нестле")
щипка сол

Това са продуктите, които аз избрах за овесените рошавелки в онзи момент - между 11 и 12 часа вечерта, след работа и преди пътуване на следващия ден. Но... вече бяха предвидени за изпълнение, така че нямаше време за губене.
Няма да пиша за приготовлението на самите сладки, защото следвах последователността на Danyela (благодаря й за чудесната рецепта). Различното при мен беше, че се получи малко по-меко тесто, което оформих с помощта на лъжичка.
Сладките бяха успешни и заслужено одобрени от опиталите ги. Прекрасно допълваха и дългоочакваното ни пътуване както с аромата, така и с вкуса си. Горещо препоръчвам рецептата. И не забравяйте да експериментирате, за да откриете вашата комбинация - с плодове, с кокос, с ядки или шоколад, всичко би ги украсило подобаващо.
Няма коментари:

Публикуване на коментар