понеделник, 16 февруари 2015 г.

Глътка (без) въздух

Има и такива дни. В които се луташ, търсиш причината и нищо не откриваш. Уж си спокоен, доволен, а в следващия момент се питаш как може да си толкова неразумен. Сигурно звучи съвсем по детски (хлапашки)?!

Мисля, че днес си подарих един такъв ден, в който всичко започна с... С рождения ден на сестра ми, със слънчева и ползотворна сутрин, със съмнения дали автобусът ще ме откара жива и здрава до крайната цел или миризмата на изгоряло в него е повече от притеснителна, с успешно взета сесия, с доста намръщени и сиви облаци, с много глупав ход от моя страна, който доведе до заклещване между вратите на метрото (с благодарност към момчетата, които се притекоха на помощ и успяха да отворят "клещите"), с малко стрес и скапано настроение, с посещение при фризьора и отрязване на 3-4 сантиметра напрежение...

Изводът - трябва да съм готова за много повече... Заключението - всяка горчилка се нуждае от глътка подслаждане. Затова предлагам на вниманието ви нещо странно, но успешно като експеримент. Каня всички с най-любопитна си усмивка.  :)

Заповядайте...


Шоколадови трюфели с авокадо





Необходими продукти за 25 малки бонбона:
- 150 г натурален шоколад;  
- 1 малко авокадо;
- 2 ч. л. пудра захар;
- ½ ампула ромова есенция; 
- 25 бр. пияни вишни от вишновка;
- какао за овалване.

Шоколадът се стопява на водна баня или в микровълнова фурна.
Авокадото се почиства и се пасира до гладка смес. Прибавя се към шоколада и всичко се обединява до лъскаво и гладко шоколадово кремче. Към него се добавят също захарта и ромовата есенция. Отново се разбърква добре.
Сместа се оставя за 20-30 минути в хладилник или докато се стегне достатъчно, за да могат да се оформят трюфели от нея.
При оформянето на всеки бонбон в него се скрива и по една пияна вишна. Едва тогава се овалва в какао.
Готовите шоколадови трюфели се съхраняват в хладилник в плътно затворена кутия.

..............

Много лесна рецепта и гарантирам - вкусна. Моят човек и нежеланието му да яде авокадо провокираха издирването на десерт с този екзотичен и много полезен плод. Реших да са бонбони, а търсачката предложи трюфели. Пълно е с идеи, ето тук е една от тях.

Самите трюфели се получават много мекички и деликатни. Смятам, че може да се импровизира и да се добавят всякакви любими вкусотии.

Следващите "странни" бонбони, които съм си набелязала, са тези на Танчето. Просто ме спечели за идеята, когато прочетох трюфели... с червено цвекло. :)

Докато дойде техният ред, ви каня да си хапнете от сегашните. Макар да са странни, заслужено се наричат трюфели. Макар снимките да не се получиха, поне беше слънчево. Макар денят да не беше прекрасен, мога да си отдъхна  - отмина. А с него и изпитите. Почерпете се и да ви е сладко!

А аз... Аз изпращам най-топлите си пожелания към онова малко същество, което понякога успява да ме подлуди. До степен, в която не бих могла да си представя живота без него! :) Честит рожден ден, сестричке! ❀ Бъди ни здрава, все така усмихната и много устремена!



А на вас - усмихната и пълноценна вечер! ッ 




 



 

76 коментара:

  1. Гери,толкова ме заинтригува с тези прекрасни авокадово-шоколадови трюфелчета!Страхотна идея!Много обичам авокадо и с удоволствие бих опитала твоята рецепта.А рожденничката да ви е жива и здрава!Весел празник ви пожелавам и прекрасна сладка нова седмица!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Деси, опитай и дано да ти харесат. Единствената разлика, която аз открих, е в текстурата (не и във вкуса). Тези просто са толкова мекички! Опитах да разрежа един, за да снимам и отвътре, ама не стана - заради мекотата им. ;) И като казвам "меки", не се разпадат в ръката, напротив. Просто при хапване се топят в устата. Млъквам... Чакам да опиташ и да споделиш. ;)
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Гери, почерпвам се за успешно взетите ти изпити, за рожденият ден на ,,малкото същество, което те подлудява'' :) и за всички усмивки, които раздаваш, въпреки неволите ти през деня!
    Трюфелите са прелестни!
    Прегръдка за една прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хриси, почерпи се и да ти е сладко! :)
      Изпращам ти и аз много прегръдки!

      Изтриване
  3. Гери, много интересни бонбони! Само бонбони не ми беше хрумвало да правя с авокадо. С най-голямо удоволствие бих си хапнала няколко. Добавям ги в списъка.

    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, заповядай! :)

      П.П. Видях писмото ти, само да ми останат няколко минутки и ще ти отговоря днес. ;)

      Изтриване
  4. И в "най-лудия ден" е хубаво, когато намерим отново себе си и открием повода заради който да се усмихнем. :) Да ти е жива и здрава сестричката, Гери! Бъдете си опора в живота! Поздравления за поредната успешна сесия! Трюфелите ти са прелестни! Черпя се за твое здраве и за здравето на сестричката! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря! Почерпи се и да ти е сладко. :)
      Прегръдки и от мен!

      П.П. Да знаеш, че отсъствието ти е много осезаемо...

      Изтриване
  5. Така си е всяка горчивка и напрежение се нуждаят от подслаждане.Супер трюфелчета,много са си хубави,хич не са страни. И аз като твоя човек съм малко скептично настроена към авокадото,но със сигурност,ще се почерпя.Да ти е здрава и много щастлива сестричката ,Гери.А щях да забравя поздрави за успешно взетата сесия :) Лека и спокойна вечер,слънчице!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, няма и да усетиш авокадото в тях, то по принцип няма вкус. ;) Но прави трюфелите толкова мекички (горе в коментара към Деси обясних за това).
      Благодаря ти, усмивки от мен!

      Изтриване
  6. Чудесни бонбони, Гери!
    А тази горчилка, за която пишеш
    е нещо, което трябва да подминеш,
    без да се замисляш :)
    Това е ежедневното напрежение, поднесено всеки ден
    по различен начин!
    Всеки ден човек е подложен на дребни изпитания, които
    трябва да подминава с усмивка!
    Усмихнат ден от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, ти винаги ми напомняш да се изправям след всяка трудност - опитвам се, да знаеш! Благодаря много за подкрепата! :)
      Усмивки и от мен!

      Изтриване
  7. Да е жива и здрава сестричката ти!!! А ти Гери си герой:))) Какъв екстремен ден си имала:))) Важното е да го подсладим, наистина:). Прегръщам те, Слънчице!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, герой... Ако бях герой, нямаше така да се притеснявам и от малки препятствия, но се учим постоянно, нали? ;)
      Много ти благодаря, Катенце, прегръдки най-сърдечни имаш от мен!

      Изтриване
  8. Честит рожден ден на сестричката ти, Гери! Нека бъде жива и здрава!
    Трюфелите изглеждат доста вкусни и с удоволствие бих опитала един- два.
    Усмихнат вторник!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, благодаря! Почерпи се и дано да ти харесат. :)
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  9. Тези трюфели задължително ще направя и им се насладя, Гери! Здраве, щастие и безброй сбъднати мечти пожелавам на сестра ти! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Евче, опитай и дано да ви харесат! Даже знаеш ли... Аз мислех да ги подсладя с карамел, ама те моите опити... Не направих сос от карамел (може и само с вода, за да си останат постни), а реших ей така, горената захар да добавя. Добре че все пак имах едно наум, та добавих само към лъжица от сместа и съответно отиде в коша, защото карамелът стана на буца. ;) Та просто подсладих със захар. Не знам как би било с мед. Ще чакам да споделиш как ще ги измайсториш, ти си царица на шоколадовите трюфели! :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  10. Ама са разкошни просто!
    Никога не бих предположила че вътре има авокадо, честно казано веган кухнята малко ми бяга по тъча, но човек винаги може да научи нещо ново.
    Да ти е сладко и слънчево занапред настроението, Гери, малки фалове винаги се намират, но да не ги оставяме да ни скапват деня! Bisous! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даже и пияна вишна има вътре, Миме. ;)
      Нали? Никак не се и усеща авокадото, само ги прави мекички, мекички...
      Благодаря за подкрепата, Миме, прегръдки от мен!

      Изтриване
  11. Много интересни бонбонки, Гери! В купичката от авокадо са много симпатични. :)
    Честито за успешната сесия! А за премеждията и аз съм имала подобни дни, в които все нещо не върви и накрая се чудиш дали да си с кофти настроение. Но с една усмивка и забравяме за тези напрегнати дни.
    Честит рожден ден на сестра ти! Да е жива, здрава, много щастлива! :)
    Прегръдки и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, ако обичаш трюфели, ще се радвам да се почерпиш. :)
      А за другото... Права си, така е! Просто трябва да се научим да приемаме нормално случилото се... Е, невинаги е лесно, но пък не е невъзможно (както казваше учителката ми по биология в гимназията).
      Благодаря ти, Светле, прегръдки и от мен!

      Изтриване
  12. Гери,
    въпреки всички несгоди през деня успяваш да напишеш и покажеш тези прекрасни трюфелчета.Не съм използвала авокадото в сладки бонбони, но ако желаеш можеш да добавиш и рожково брашно, което има вкус на какао .Да ти е жива и здрава рожденничката.Весел празник !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, рожковото брашно определено е много добра идея. Може би да се овалят в него вместо в какао? Само трябва да свикнем с вкуса му, защото ни е мъничко по-натрапчив. :)
      Благодаря ти, поздрави от мен!

      П.П. Веднага заменям трюфел за твоите смокинови бонбони. :)

      Изтриване
  13. Горе главата! :)
    А сега ще ме накараш да изляза специално за авокадо :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Изпълнявам веднага! :)
      А ако можеш да хванеш, веднага подавам едно авокадо, точно толкова ми се намира. :)
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Хихи, не мисля, че така ще стане, но като дойдеш пак насам, дай да се уговорим "на по авокадо"! :)

      Изтриване
  14. Какъв ден само - динамичен, но и вълнуващ, без въздух, но и с много емоция и вкус! Как си успяла всичко да съчетаеш - всички мероприятия завършени и накрая да спретнеш едно това невероятно интересно бонбонче - шоколад, авокадо, че и пияна вишничка вътре!! :) *)
    Гери, да ви е живо и здраво това малко същество и все така да го обичаш и да не можете една без друга!!
    Поздравления за сесията (аз никога не съм се съмнявала, че при теб всички ще са успешни)!!
    Прегръдка и прекрасен, спокоен и изпълнен с мнооого въздух ден!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Руми, ще ти издам, че бонбоните не ги правих същия ден. ;) Ама само на теб!
      Иначе... Това малко същество толкова бързо порасна... И като гледам как говоря за нея, май си я приемам още като дребосък. А знаеш ли на колко стана? Боже, чак не вярвам, че за нея се отнася. На цели 19! Да е здрава много, аз също й го желая!
      А на теб благодаря от сърце, прегръдки! :)

      Изтриване
    2. Ще запазя тайната, Гери! :D
      А това вече пораснало същество винаги ще го приемаш като твоето мааалко сестриче, независимо на колко години е станало.
      Прегръдка и за теб!!

      Изтриване
  15. Поздравления за успешно взетата сесия, Гери!
    Честит да е денят рожден на сестричката :) Може да те подлудява, но пък сестринската обич е искрена и безрезервна винаги!
    Черпя се с бонбонче :) харесвам авокадо, но никога не съм влагала в сладкиши. Твоите трюфели изглеждат божествени!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи, ти като ми пожела успех, не можех да те разочаровам. :) И знаеш ли... Чак не ми се вярва, че остава още само една сесия...
      За другото. Порастваме, пък май не ни се иска. Съдейки по годините на сестра, че моите вече не ги броя. ;)
      И да се почерпиш! Знам, че обичаш шоколад. :) Прегръдки!

      Изтриване
    2. Прегръдки и за теб :)
      Ще се изтъркули и другата сесия :) като се обърнеш назад - много бързо минава времето, нали :)

      Изтриване
  16. Гери,много съблазнителни трюфели,особено щом са приютили по една пияна вишна вътре!Отдавна отлагам да направя шоколадов крем с авокадо,супер е за шприцоване,ето че сега и ти ме подмами успешно за тази комбинация!
    Честито на сестричката ти,винаги да е до теб и да се подкрепяте!И честита успешна сесия!
    Не унивай,понякога сякаш всички зли сили си дават среща в един ден,но и това ще мине.
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, имам цял буркан пияни вишни и почти литър вишновка - бабино производство. :) Бабата на любимия е направила за мен и сестра му. А при мен основно отива за сладкиши, че няма кой да я пие. И затова в почти всички бонбони имам вишновка... ;)
      Благодаря ти за милите думи!
      Иначе за крема... Аз съм правила крем с авокадо, но не с шоколад, с други продукти и много ни хареса! Ще го покажа някой път и него. :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  17. Прекрасна рецепта, Гери! Обожавам авокадо и въпреки че прочутия шоколадово-авокадов крем не ми се понрави, съм сигурна, че с добавката на пияни вишни вкусът е божестен! А пък трюфелите с цвекло ги бях пропуснала, тях много ми се иска да опитам :)
    Прегръдки и честит успешен край на сесията! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хм, аз съм правила крем с авокадо, но не с шоколад (и на Роси тъкмо това казах). И ни хареса много, Кате. Ще покажа някой път и него, дано да ти променя мнението. :) А за трюфелите - почерпи се и да ти е сладко. :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  18. Мсля, че имах щастието да опитам тези великолепни бонбони, нали не бъркам, Гери? Препоръчвам ги горещо на всички! Чудесни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много правилно мислиш, Йолинка. ;)
      Прегръдки, другарче!

      Изтриване
  19. I love avocado and your truffles are so good. Enjoy them. Hugs and kisses:)))

    ОтговорИзтриване
  20. Ех, някой дни просто тръгват ей така наопаки, ама как ще завършят зависи винаги от нас и от настроението ни!
    Да ти е жива и здрава сестричката и много да се радват една друга!
    Честито завършване на сесията, много се радвам, че е минала успешно! :)
    И по тези така хубави поводи си грабвам две трюфелчета и ти оставям много усмивки! Не бях виждала такива трюфели, но щом казваш, че са ви харесали значи ще се пробвам да ги направя :)
    Прегърдки и до скоро ни виждане! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Алекс, много благодаря!
      Почерпи се и дано да ти харесат. Ако обичаш шоколадови трюфели, мисля, че ще. И ако ти остане време, да си погледнеш пощата. ;)
      Прегръдки и до скорооо!

      Изтриване
  21. Предполагам топящи се в устата ммм
    остана ли за мен едничко !
    Честит празник на сестричката ти!
    А такива ситуации се случват на всички понякога!
    Прегръдки ,миличка

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мими, разбира се, че има за теб, да ти е сладко! :)
      Благодаря ти, прегръдки и от мен!

      Изтриване
  22. Не станахме приятели с авокадото, но предложението ти е много примамливо.!
    Честит празник на сестричката ти и винаги да се обичате и подкрепяте!
    Честито успешно завършена сесия!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, аз затова все търся рецепти, в които да се усеща минимално или въобще (като тук). Че не е приятно сама да си хапвам каквото и да е... ;)
      Благодаря ти, поздрави и от мен!

      Изтриване
  23. Гери, понякога има едни такива странни дни, като трюфелите ти, но това не ги прави по-малко хубави, нали!
    Чести да е рождения ден на сестричката ти, нека те подлудява само в хубавия смисъл!
    Поздравления за теб за успешно взетите изпити!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Весе, виж, за това не се бях замисляла. Ама ти честичко ми подаряваш мисли, които на мен убягват, благодаря ти за това! :)
      Благодаря и за всичко друго! :)
      А сестричката ми... Одеве успя пак да ме подлуди. Ей това човече и от стотици километри, и от телефон... Няма значение, с две думи и така да ми влияе. ;)
      Поздрави, Весе!

      Изтриване
  24. Гери, има и такива дни! В тях има от всичко, но по много! И наистина най-добро решение е да ги подсладим с нещо, а твоето нещо е голямо нещо - прекрасни бонбони! Те са ти много силна страна и с нетърпение очаквам какъв нов вид ще изобретиш! Грабвам си едно бонбонче - и моят ден има нужда от малко сладост! Прегръдка, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люска, предизвика ме една дама със още по-странни бонбони, та да видим. ;) Иначе преди 2-3 дни правих едни с цвекло (не трюфелите на Таня), ама май не бяха нищо особено, та не снимах за показване. Опитвам разни комбинации. :)
      Прегръдки, Люска!

      Изтриване
  25. Да ти е жива и здрава сестричката, мила Гери! Да ти е честита и успешно взетата сесия!
    Ако ти кажа, че преди няколко дни приготвих авокадено-шоколадови трюфели за една приятелка, просто като жест на уважение, ще ми повярваш ли? И мога да кажа смело на всеки който се съмнява, че бонбоните са невероятно нежни и си заслужава да бъдат опитани! Твоите със сигурност са много ароматни с пияните вишни и ромовата есенция, при мен бяха други добавените овкусители, но бяха много, наистина много вкусни!
    Сърдечни поздрави, миличка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еее, ето! Вярвам ти и още как! :) А ти ще ми повярваш ли, че тези дни и аз правих десерт за подарък на приятелка - като жест (но при мен беше чийзкейк). ;) Много ти благодаря, Таничка!
      Прегръдки!

      Изтриване
  26. Герчо, честити празник на сестра ти. Ако е наполовина истинска като теб, значи вашите могат спокойно да се гордеят с вас. Нека бъде здрава и щастлива!
    А понеже и аз съм в търсене на начин да пробутам авокадо освен на себе си, ще дам и на моя половин, да видим;)
    Прегърни се!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте, няма и да разберете за авокадото вътре. Добави си и разни аромати, пък можеш и ядки, защо не! ;) Както ти е вкусно.
      Благодаря ти! Ама и ти да се напрегръщаш хубаво! :)

      Изтриване
  27. Ах, Гери ... все едно говореше за мен и моите последни 3 седмици! Всичко толкова набързо, напрегнато, чудиш се дали така, а не иначе, как ще е по - добре, странични пречки на всяка крачка ... и накрая посещението при фризьора! Само че аз отрязах доста повече от 3-4 см напрежение, а дори и "го оцветих" в различен цвят :) Нали знаеш, за по - сигурно, че ще сполучи :)

    Усмихната седмица и повече успешни дни, мила Гери :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, аз уж си я поддържам по-дълга, пък цветът си е мой, не се боядисвам. ;) Напук на вече белите косъмчета, на които се "радвам" (мисля, че са 3)...
      Давай напред с усмивка и всичко ще се нареди! И честита промяна. ;)

      Изтриване
  28. Честит рожден ден на сестричката ти, Гери,
    поздравления за успешната сесия и комплименти за прекрасната рецепта...
    Много ми допада новата ти кулинарна линия - разкошни трюфели! Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, сърдечно ти благодаря!
      А за рецептите - опитвам да внедря някои продукти по-настоятелно, но пак да ни е вкусно. ;) Е, не се отказваме и от другото...
      Усмивки!

      Изтриване
  29. Интересен ден, Гери! Аз като купя авокадо и винаги залежава. Все не мога да му намеря приложение. Виж следващия път ще се сетя за твоите бонбонки и може и да не залежава толкоз :) Да е жива и здрава сестра ти Гери!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лу, аз в момента го откривам и много му се радвам, защото самостоятелно не е най-апетитното нещо на света (но пък е супер полезно!), но в някои комбинации е велико. Ако знаеш колко е вкусно с яйце и сиренце... ;)
      Благодаря ти, усмивки ти изпращам!

      Изтриване
  30. Трюфелите са ми любимите шоколадови бонбони и авокадо обичам много, заедно сигурно е изключително интересна комбинация! Поздравления за идеята и за успешната сесия! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да ти кажа, Пете, не е толкова интересна комбинация, защото пак си има вкус на шоколадов трюфел. Просто самите трюфели са по-деликатни и мекички като текстура. ;)
      Благодаря ти, поздрави от мен!

      Изтриване
  31. Аз се намирам в почти същото положение, но с малко по-различни случки ... Да взема да отида на фризьор и да стопя и моето напрежение - имам огромна нужда!
    А бонбоните са интересни, и съм сигурна страшно вкусни. Вземам си един, навярно от последните, като гледам опашката от желаещи :) за здравето на сестричката ти, и за твое здраве Гери! Прегръщам ви и двете и ви подарявам от моите усмивки момичета!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вилиии, аз пък ти изпращам много топла прегръдка, та дано ти вдъхне малко сила. :)
      Благодаря ти, задължително да се почерпиш!

      Изтриване
  32. Къде се отнесох, та чак сега виждам тези трюфели! :) Както имам 2,5 зрели авокада в хладилника и един, дето хич не ги понася, трюфелите са чудесно решение да му ги пробутам :) Мерси за идеята, Гериии :) :) Само трябва да сложа шоколад в списъка, че съм на път да изям последния сладкарски...
    Усмивка и прегръдка от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сега е твой ред да хапваш, Тики. :)
      Почерпете се всички вкъщи (ако броим мечовците, сигурно сте поне 30+) и да ви е сладкооо! :)
      Прегръдки от нашата към вашата къщурка, другарче!

      Изтриване
  33. Пак много закъснях ... За бонбоните със сигурност, защото отдавна са излапани, нали, Гери? Но за честитка и добро пожелание никога не е късно :) Затова хубава и щастлива лична година на сестричката, а на двете ви - силна сестринска прегръдка и много усмивки! Дано занапред обърканите ти дни са по-малко, но по-важното е краят им да е така така откривателски доволен и вкусен като този, в който си измайсторила тези трюфели :)
    Прегръдка и от мен, Гери! Хубав и много според ден :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз колко закъснях... Видях красотата, която си ни подарила с онази вълшебна публикация, но още не съм ти споделила това. Обещавам да се поправя!
      А за другото... За всичко друго ти благодаря, Албенче! И никак не си закъсняла, запазила съм ти бонбонче, така че заповядай. :)
      Благодаря ти, сърдечни прегръдки ти изпращам!

      Изтриване
  34. Mmmm choco-delicious!

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ОтговорИзтриване
  35. Преди време правих шоколадов мус с авокадо, затова и това твое предложение много ме заинтригува! И резултатът - направени и изядени! Много вкусни трюфелчета, Гери, нежни и топящи се!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз правих същото кремче и определено бях очарована от резултата. Ама още си седи непоказано... ;) Благодаря ти, Зори, много!
      Прегръдки и от мен. :)

      Изтриване