събота, 7 септември 2013 г.

Една годинка вдъхновение, вълнение, магия...

Обещах си, че ще си върна Моето Вдъхновение. А обещанието си е обещание, трябва да се спази. И най-много ме радва, че не беше насила, защото просто ми се иска да е така, ами си се възроди самичко, предусещащо, че вече е време да се завърне при мен.

Чудих се за причината... Все си мисля, че колкото повече наближава моментът, в който ще стъпя отново на родна земя, толкова по-спокойна се чувствам и някак нещата си идват на мястото. Отново имам желание да се завъртя в кухнята за нещо по-интересно, отново имам желание да запазя спомена за приготвеното, отново някак ми е по-леко... И се надявам скоро всичко да си е не "малко по малко", а "изцяло". Но съм търпелива, малко остана. =)

Има обаче още една причина за възвръщащото се вдъхновение. Днес имам празник, по-точно моето виртуално местенце има празник! И този празник е споделен, нали така? Защото блогът е част от мен, където изливам емоциите и възприятията си чрез всеки кадър, чрез всяка дума... Затова приемам празника за личен, защото всичко, случващо се тук, е част от моята личност.

Днес се навършва точно 1 година, откакто създадох "Мус от краски и мечти...". Как се случи ли? Просто го исках. Обзе ме огромно желание и аз да имам свое местенце, където да дам воля на две от най-големите си страсти - готвенето и писането. Помня, че дълго говорех за това на колегите ми в суши бара, където работех по-миналото лято (тук съм разказала и за тях). Постоянно обяснявах как разглеждам толкова много блогове и как най-накрая и аз ще си направя. И взех, че се реших и си създадох мой блог. Близо седмица не публикувах нищо, стоеше си празно. И точно след седмица, на 14 септември (Кръстовден), се появи и първата ми публикация.

Малко плахо, но пък с голям ентусиазъм се впуснах в блогосферата и целия този свят, който се създава тук. Определено ми беше интересно, вълнуваше ме какво се случва, отбива ли се въобще някой и при мен... Имах чувството, че пишех за себе си, някак се поколебах дали да продължа. Ама такава съм си, винаги искам всичко да се случва сега, на момента. Е, затова си имам половинка, която да ми помага и заедно да постигаме желания баланс. И с негова подкрепа, както и с още няколко мили думи като "Ей, Гери, видях блога ти и много ми харесва. Кога ще има и втора публикация?", реших, че има смисъл това, което съм започнала. Щом доставя радост на мен и на хората, които са решили да наминат, значи трябва да продължа. И така, малко по малко, стъпка по стъпка колелото се завъртя. Магията от блогването тотално ме завладя, всичко беше така вълнуващо... А когато започнах да срещам и толкова приятни личности като всички вас, ех, как да опиша колко голяма беше радостта ми... Няма как, защото не само беше, ами Е, продължава да бъде.

Затова искам да споделя днешния повод с всички вас и да ви почерпя с нещо сладичко. Мислех си да е мус, щеше да е по-тематично... Но някак съм тръгнала тази година на чийзкейк вълна и това е съпътстващия десерт за празниците. :)


Чийзкейк с малинов конфитюр


За рецептата се доверих на Ани от "Вкуснотека" и нейния най-лесен чийзкейк с боровинки. Ани, сърдечно ти благодаря за споделеното сладко вълшебство! Всички останахме очаровани. Специални поздрави и на теб, и на автора Васко Василев!
























Аз и тук реших да експериментирам... Мисля, че не загубих от това. Пък и щом срещнах само доволни усмивки, какво повече да искам? =)

Необходими продукти за основата:
- 400 г пълнозърнести бисквити (т. нар. digestive biscuits);
- 75 г меко масло.

Бисквитите се натрошават на ситно и се смесват с мекото масло по получаването на маслени трохи. След това бисквитената смес се изсипва във форма с отделящо се дъно и хубаво се притиска до получаването на бисквитен блат.

Необходими продукти за чийз крема:
- 800 г крема сирене;
- около 200 г захар (или на вкус);
- 4 яйца;
- кората от половин лимон.

Крема сиренето се смесва със захрта и се разбива хубаво. Отделно се разбиват яйцата и постепенно се смесват със сиренето до получаването на гладък крем. Добавя се и настърганата лимонова кора. Цялата смес се изсипва върху бисквитената основа. Чийзкейкът се пече на 150° C за 40-50 минути (знам, че при Ани пише 25 минути, но при мен бяха крайно недостатъчни и следвах печенето като при чийзкейка на Йоли - около 40-50 минути до мек център).





























Готовият чийзкейк, още горещ, намазах с леко затоплен конфитюр от малини (тъй като беше доста гъст и трудно се разстилаше) и оставих десерта да изстине.




























След няколко часа прибрах чийзкейкът в хладилник за цяла нощ и на следващия ден украсих с резенчета зелена ябълка. 

Едно пояснение - самият крем се получи идеално гладък, но ножът ми не беше най-добрият... Затова изглежда сякаш кремът е набразден, допринасят за това и лимоновите корички. Но рецептата си е точна. ;)





























Тъй като чийзкейковете със сладко, а не с пресни плодове, са си доста сладки, реших, че трябва да добавя някаква контрастираща нотка. Затова избрах да заменя ванилията в крема с лимонови корички и за украса да сложа кисели ябълкови резенчета. Определено не сгреших, защото никой не се оплака, напротив - чийзкейкът беше одобрен. :)
 




























Ами, това е от мен засега. Още веднъж искам да благодаря на Ани и да й пожелая да бъде все така креативна и позитивна!

Искам да благодаря и на всички вас, мили хора, които осмисляте "Мус от краски и мечти..." и ме окрилявате да продължавам с тази си нова страст. Искрено ви желая да сте здрави, вдъхновени и все така прекрасни!

Почерпете се и да ви е много сладко - и десертът, и денят, и настроението!

До нови срещи!


 *         *         *


П. П. Все някога и с мус ще ви почерпя...
 ; )



70 коментара:

  1. Честита блогогодинка! Разкошен чийзкейк! Ще се почерпя с удоволствие:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Траянче, задължително да се почерпиш! Прекрасен ден ти желая! :)

      Изтриване
  2. Гери, честита годинка !
    Направила си чудесно място, в което е удоволствие
    посещавам!
    Прекрасен е чийзкейка и идеята за ябълките отгоре.
    И снимките са страхотни!
    Сърдечни поздрави и винаги да имаш вдъхновение за всичко
    в живота ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, много благодаря! Винаги си добре дошла!
      Почерпи се и да ти е сладко. Всичко добро желая и на теб, хубав ден и поздрави на морето! :)

      Изтриване
  3. My dear friend,happy 1st bloggers birthday!!!! Congratulation and many more years to come.

    ОтговорИзтриване
  4. Честита годинка на твоето местенце, Гери! Пожелавамтиоще много годинки да го пълниш с вкусотии.
    Черпя се от това сладко разкошество!
    Видя ли,че се връща вдъхновението :) но и то има нужда от почивка.
    Поздрави и хубави събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Пепи! Почерпи се и да ти е сладко, а аз ще взимам пример и ще се уча от теб.
      Сърдечни поздрави! :)

      Изтриване
  5. Гери,честита ти годинка:)Вземам си парченце вкусно, сладко изкушение с пожелания най-вече за здраве,да си все така прекрасна, слънчева и позитивна,все хубави и интересни приключения,емоции и вдъхновения ти желая!Весел празник Гери!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таничка, благодаря ти много за милите думи, много ме трогваш! Да ти се връщат хубавите пожелания, бъдете здрави цялото семейство.
      Поздрави и усмивки ти изпращам! :)

      Изтриване
  6. Честита блогогодинка , Гери ! Нека вдъхновението не те напуска никога !
    Желая ти още много реализирани рецепти , верни последователи и най-вече здраве !
    Черпя се с парченце чийзкейк и ти пожелава хубава съботна вечер !
    С поздрав !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ванче! И си права, най-вече здраве - за всички ни. :)
      Сърдечни поздрави и на теб, и на капризния Роби, и на Италия! :)

      Изтриване
  7. Прекрасна Гери, честита блогогодинка! Бъди изпълнена с нестихващо вдъхновение, радвай се на още нови виртуални и реални срещи и приятелства, раздавай и заразявай с добрината си всеки, докоснал се до теб! Прекрасни са и кейкът, и снимките и съдържанието на целия пост! Усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прекрасна Дани, благодаря! :) Благодаря, че стопли душата ми, страшно сърдечни думи...
      Много усмивки ти изпращам и аз!

      Изтриване
  8. Честита първа годинка Гери имот сърце ти желая още много, много години вдъхновение, желание и красиви емоции и пътувания, които да споделяш с нас :)
    Прекрасно местенце е твоя блог :)
    Прегръдки и усмихнат неделен ден :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Иве, винаги си добре дошла тук! :)
      Много слънчеви поздрави ти изпращам!

      Изтриване
  9. Прекрасен празник, блога е като дом, в него се чувстваш у дома, винаги където и да си и посрещаш гостите си, е ние сме много чести гости, но винаги сме нахранени и доволни! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се на това, че сте чести гости, Поли, винаги сте добре дошли! Почерпи се и бъди здрава! :)

      Изтриване
  10. Гери, честита годинка на блога и още дълго да черпиш за такива кръгли годишнини :) А вдъхновението винаги да те тласка нагоре и по-нагоре...
    Радвам се да те "видя" в настроение :) Почерпката е страхотна и много любима!
    Поздрави и много успех на теб и твоето виртуално местенце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, благодаря за подкрепата, високо го ценя! :)
      Всичко добро желая и на теб, сърдечни поздрави!

      Изтриване
  11. Герии, честита годинка на хубавото ти местенце! Прекрасен е като самата теб! Продължавай в същия дух. За мен е чест, че точно с чийзкейка си отпразнувала празника :))) Невероятно вкусен изглежда и красив!Прегръдки

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани, благодаря сърдечно, много си мила! :) Да не забравиш да се почерпиш. ;)
      Прекрасен ден от мен!

      Изтриване
  12. Ами, Гери, кога мина тази една година- изтърколи се много бързо;) Пожелавам ти с такава лекота да се случват всички неща в живота ти, а междувременно продължавай да ни радваш тук и да, един мус би ни дошъл перфектно;) Поздрав и до скоро!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Права си, Марте, и аз не усетих кога мина... Благодаря ти за хубавите пожелания, да ти се връщат тъпкано и на теб. :)
      И за муса - да, обещала съм. :)
      Поздравиии!

      Изтриване
  13. Честита годинка, Усмишко!!! :) :)
    Още много такива годинки да натрупаш, все по-вдъхновена и креативна!
    Много хубав чийзкейк ни поднасяш по повода! Искам едно парченце, отрязано с трион! Да ми е още по-нащърбено! Така най-сладко! :Р
    Весела вечер и по-скоро у дома! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, вдъхновителке! :)
      Имаш парченцето и дано да ти се услади. :) Ама не забравяй да споделиш и с пилето шарено.
      Сърдечни поздрави и много усмивки ти изпращам, Тикиии! :)

      Изтриване
  14. Мила Гери, честита първа годинка на блога! Още повече вдъхновение, проекти, рецепти, пътешествия да попълват страничките му! :) Разбира се, и още много нови читатели! :)
    Чийзкейкът ти е фантастичен, снимките също! :) Очаквам като се прибереш на родна земя да ни забъркаш и някой мус. ;)
    Слънчеви дни от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Светле, и да не забравиш да се почерпиш! А за муса, имате го, обещала съм. ;)
      Слънчеви дни и за теб, Светле!

      Изтриване
  15. Гери, честит празник на блогчето ти! С пожелания да множиж публикациите със същия ентусиазъм, с която си започнала преди година! Радвам се, че и аз съм част от това местенце, страхотно е!
    И чийзкейкът е великолепен, и снимките - кой ще мисли за ножа в такъв момент :) Така че режи смело и да празнуваме! :)
    Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мими, аз още повече се радвам, че си част от моето местенце! :)
      Режа и хапвай, да ти е сладко. Прегръдка и за теб! :)

      Изтриване
  16. Честит рожден ден на това толкова слънчево, уютно и красиво местенце! Още много време да те радва и ти да ни радваш нас с рецептите, снимките и думите ти!
    Честно да ти кажа, това е първия блог, който започнах да посещавам редовно и в който се чувствах добре дошла. :)
    Много поздрави и пожелание за безоблачни последни английски дни и лек път!
    А за чийзкейка няма какво да кажа-прекрасно изглежда и веднага си отмъквам едно парченце. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, Алекс, как ме усмихна - и мен, и душата ми. Толкова мило ми стана от думите ти... Благодаря ти! Бъди сигурна, че се радвам много и винаги си добре дошла тук, ти си част от моето местенце. :) Да не забравиш да се почерпиш!
      Слънчеви поздрави и на теб, и на красивата Италия! :)

      Изтриване
  17. Присъединявам се към купона с най-голямо удоволствие! Прекрасно е това местенце и не бих могла да измисля по-подходящо име за него - истински Мус от краски и мечти! Гери, ти си прекрасен човек, блогът ти също е страхотен, за мен е удоволствие да го посещавам! Пожелавам все така да си вдъхновена и вдъхновяваща, за да ни радваш и нас!:) Прегръщам те! ...и си взимам едно голямо парче от това изкушение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, какво да кажа след тези думи... Сърдечно ти благодаря, наистина!
      Почерпи се и да знаеш, че се радвам много за това, че Candy е част и от моето местенце. ;)
      Изпращам ти приятелска прегръдка и много усмивки! :)))

      Изтриване
  18. Честит празник, Гери!Та това си е цяла годинка...Бъдивсе така мила и позитивна,прави все толкова вкусни неща и продължавай за пишеш-с удоволствие те чета...
    Хубава нова седмица и успех във всичко!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Живе, винаги заповядай тук и се чувствай удобно и да похапнеш, и да споделиш с мен. :) Много ще се радвам!
      Успех и на теб и прекрасна гръцка почивка! :)))

      Изтриване
  19. Гери, честито мила. Още много от твоите прекрасни хрумвания и снимки да споделиш с нас. П.с. какво крем сирене ползваш? на мен чийзкейка никога не ми се получава

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миме, много ти благодаря за подкрепата, важна е за мен!
      А за крема сиренето. В България си използвам от нашето, българското и съм страшно доволна. Такова е препоръчала и Ани в оригиналната рецепта. А тук се спрях на някакво съвсем обикновено, не беше "Филаделфия" и резултатът си беше идеален. Аз по принцип обичам да е леко солено самото крема сирене, защото така и чийзкейкът има вкус на... сиренце. Въпрос на вкус. Така че действай смело. :)
      Поздрави! :)

      Изтриване
  20. На патерици, но от сърце желая на блога ти много читатели, а на теб безброй приятели и нестихващо вдъхновение, Гери!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еви, сърдечно ти благодаря за милите думи! Да ти се връща хубавото пожелание. Спорен и усмихнат ден! :)

      Изтриване
  21. Поздравления, комплименти и пожелания за кулинарно и творческо вдъхновение,
    много сбъднати мечти и реализирани идеи и рецепти,
    все така слънчева, зареждаща и устремена -
    Честита първа годишнина на прекрасния ти блог, Гери!
    Благодаря за удоволствието, Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, сърдечно ти благодаря! За мен е голяма радост и чест да познавам човек като теб, пък макар и само виртуално. Винаги се радвам да те видя тук!
      Желая ти всичко добро! И аз благодаря за удоволствието, взаимно е.
      Сърдечни поздрави! :)))

      Изтриване
  22. Гери,честита годинка!С пожелание ти и твоето местенце да сте все така позитивни,зареждащи и невероятни!И аз си отмъквам част от невероятната фантазия,която си приготвила!Сърдечни поздрави и още много блогогодинки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нати, много благодаря! Да ти се връщат хубавите пожелания. :)
      И задължително да се почерпиш, надявам се да ти хареса.
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  23. Гери , честита блогогодинка Слънце !
    Едва днес видях публикацията ти , но мисля че никога не е късно да поздравиш някого за повод като този :)
    Блогчето ти е прекрасно като теб самата :) Пожелавам ти здраве и всичко онова което ще те направи щастлива , ... ти си знаеш какво е то :) и разбира се и кулинарно вдъхновение за да радваш своите почитатели !
    Почерпката е чудесна ... един любим мой десерт :)
    Сърдечен поздрав и още много поводи за празнуване !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, много ти благодаря! И не е късно, винаги си добре дошла тук. :)
      Благодаря за хубавите пожелания! Желая и на теб всичко най-добро, разбира се, на семейството също, защото какво е човек без семейство.
      Почерпи се и да ти е сладко. Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  24. Честита годинка на блога, Гери! Пожелавам ти още много вдъхновение, читатели и публикации, а на теб - да си все така мила, слънчева и креативна! Чийзкейка се е получил превъзходен!
    Прегръдки)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лети, много благодаря! И аз ти желая същото, както и много здраве - и на теб, и на семейството ти. :) Радвам се, че се отби тук.
      Почерпи се, а аз ти изпращам много слънчеви усмивки! :)

      Изтриване
  25. Честит Блогден Гери! Аз самата ще направя своята първа годишнина през ноември и се чудех дали има някой друг като мен, който си празнува тези събития :) Радвам се, че мога да те опозная повече чрез статиите ти, които честно да си призная са едни от малкото, които изчитам от край до край! Много се зарадвах и за рецептата, защото съм решила да правя и аз нещо подобно и твоята ми идва точно на време. Поздрави и усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люси, благодаря! Ще чакам с нетърпение и твоя Ден, разбира се, че ще си ги отбелязваме. Аз си го приемам като личен празник. ;)
      И аз с удоволствие те навестявам в блога, а още повече се радвам, че успяхме и на живо да се срещнем. И нали знаеш - есента наближава.
      Усмивки и за теб!

      Изтриване
  26. Гери, Честита Първа Годинка на твоето кътче! Желая ти да продължаваш все така усмихнато, ведро и позитивно да твориш! Много вдъхновение, споделени идеи и читатели! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мари, много ти благодаря! И да не забравиш да се почерпиш. :)
      Поздрави!

      Изтриване
  27. Поздравления и от мен, Гери! Още много поводи за почерпки, пък макар и виртуални :)
    Чийзкейкът е великолепен, точко като за голямо празненство :)
    Усмихвай се по-често :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Инче! Почерпи се и дано да ти хареса.
      Сърдечни поздрави! :)

      Изтриване
  28. Гери, Честита годишнина на блога! Аз го следя от първата публикация, знаеш. Продължавай все така да пишеш и твориш! Пожелавам ти повече свободно време и вдъхновение!
    Поздрави,
    Ивето

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иве, сърдечно благодаря! Знам, че си ми редовен постетиел и винаги си добре дошла! :) И ти дължа много - твоят интерес беше една от основните причини да продължа въобще с "Мус от краски и мечти...". Наистина благодаря и се надявам да ти е добре тук.
      Поздрави и на теб и до скоро! От октомври ще се виждаме пак често. :)

      Изтриване
  29. Гери,честита първа блогогодинка!
    Пожелавам ти още много дълго време да намираш тук вдъхновение,добри думи,топли чувства,хармония,да усещаш удовлетворение от направеното и да осмисляш свободното си време пълноценно!Вярвам,че блога ти носи много наслада и страхотно позитивни чувства!
    Избора на почерпката в моите очи е THE BEST OF THE BEST !
    Умирам си за този вид сладости и бих изяла не едно парче,уникален ти е станал,а снимките са прекрасни!
    С пожелание за прекрасни есенни дни с повече слънце,топлинка и ярки багри!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Росинце, сърдечно благодаря! Почерпи се с колкото ти се иска, знам, че обичаш чийзкейкове. :)
      И ако трябва да споделя... Очаквах с трепет и твоя коментар, някак ми липсваше и се радвам, че сподели празника с мен - ти също си част от моя блог.
      Изпращам ти много слънчеви усмивки! :)

      Изтриване
  30. Гери, с малко закъснение и аз искам да ти честитя блогогодинката. Бъди все така позитивна, оригинална и прекрасна. И с удоволствие ще се почерпя с десерта, уникален е. Прекрасен ден и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таничка, не е късно, винаги си добре дошла! Много се радвам, че и ти споделяш повода. Почерпи се и дано да ти хареса. :)
      Сърдечни поздрави!

      П.П. А пататникът ти е чудесен, страшно апетитен! :)

      Изтриване
  31. Мила Гери, честита първа блогогодинка!
    Пожелавам ти още много годинки да имаш това вдъхновение, много читатели, безброй приятели!
    Бъди все така слънчева!
    С удоволствие ще се почерпя с този разкошен чийзкейк!
    Сърдечни прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, много ти благодаря! Задължително да се почерпиш. Много се радвам, че познавам човек като теб, голям стимул ми даваш.
      Сърдечни поздрави и приятелски прегръдки и за теб! :)

      Изтриване
  32. Гери, честита годинка на блога ти!
    Бъди все така позитивна, успешна и усмихната!
    И дори да загубиш за малко или много вдъхновението си към кулинарията, подхождай към новото любимо нещо с вдъхновение и ентусиазъм!

    Чийзкейкът ти е много вкусен и балансът от вкусове и аромати много ми допада! Изглежда прекрасно!
    Сърдечна прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, много благодаря за хубавите думи и подкрепата! Всичко добро желая и на теб! :)

      А вдъхновението... То никога няма да се загуби, просто си почиваше! Но когато се върна... Ох, без да искам счупих фотоапарата си вчера и не знам как ще е сега...

      Поздрави от мен!

      Изтриване
  33. Гери, малко позакъсняло, но от сърце бих искала да ти честитя блогогодинката!!! Пожелавам ти творческото ти вдъхновение никога да не си почива, броят на почитателите и читателите ти да се увеличава все повече и повече, както и броят на вкусотиите, които ни предлагаш! Бъди все така усмихната, лъчезарна и позитивна!:-)))
    Ще се почерпя от този изключителен чийзкейк и ще ти пожелая една усмихната и вдъхновяваща нова седмица!
    Приятелска прегръдка и сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мони, не е късно, добре дошла си винаги! Много ти благодаря за милите думи... Точно това казах сега и на половинката след твоя коментар: "Колко са мили хората!".
      Почерпи се и дано да ти хареса! И ти бъди винаги така прекрасна, всичко добро ти желая!
      Хубава вечер! :)

      Изтриване
  34. Имах период, в който поизоставих следенето на любимите блогове и виждам колко много съм пропуснала. Благодаря за споделените мисли и рецепти! Чудесно местенце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се да те посрещна тук, Павлети, винаги си добре дошла! :)
      А аз в момента страдам от невъзможност да поддържам блога като преди поради липса на фотоапарат... Но всяко нещо си има причина и съм сигурна, че скоро ще е иначе.
      Благодаря за милите думи и отделеното внимание! Сърдечни поздрави! :)

      Изтриване
  35. Гери, с малко закъснение, но от сърце, честита годинка на блога. Пожелавам още много творческо вдъхновение, читатели и публикации. Почерпката е страхотна и се черпя с удоволствие. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диди, не е късно, винаги си добре дошла! Много ти благодаря за хубавите пожелания, да ти се връщат тъпкано и на теб. :) И да се почерпиш!
      Хубав ден. :)

      Изтриване