сряда, 5 февруари 2014 г.

Беше прекрасна среща, нали?

- И предупреди сестра си да намине преди 5, защото след това няма да сме вкъщи!
 ...............................................................................................................................................................



Вече отброявах дните, в които отново ще се приберем в София. И не защото изгарям от нетърпение да започнат "обичните" изпити (първият е утре), а защото предстоеше една безкрайно приятна среща. Знаех, че ще е такава! Просто нямаше друга възможност.

И така. Четвърти февруари най-накрая благоволи да пристигне. Влезе направо през прозореца без да пита оттам ли всъщност трябваше да го направи. Простено му е. Толкова слънчице донесе със себе си, направо преливаше от шепите му... И необезпокояван седеше до мен.

- Ама, г-н Четвърти февруари, аз имам свои планове... Разбира се, Вие също сте част от тях, но не се самозабравяйте, моля! Лекичко ще Ви побутвам и не се чудете. Аз просто чакам вечерта.

Любезно го изпратих и благодарих за подареното настроение. Набързо скатах необходимото, и себе си, грабнах фотоапарата и стиснах ръката на любимия. Най-сетне - готови сме, вратата е заключена отвън и крачим бодро и с усмивка.

Питам...

- Дали ще има много хора? Дали ще видя познати лица? А дали едно другарче няма да ни изненада и да е долетяло от далечна Франция?

На същото това другарче прошепвам, че беше заедно с нас в мислите ни и че го очакваме с огромно нетърпение. :)

Въпроси, въпроси... А отговорът на всичко е един - слънчевата Йоли! Ами да, Йоли ни беше посрещнала в своя уют, в своята усмивка, в своя свят. За да ни разкаже за поредния заслужен успех - "Сладки ноти".

... Йоли, мила душице, обичам те заради човека, който си, заради светлината, която не спира да струи от очите ти, и заради добротата, която по ноти се лее от всяка твоя частица. Благодаря ти за силата, която носиш, за обичта, която безрезервно даряваш, и заради истинската Ти! Думите не стигат... Щастлива съм, че те познавам!

Особена вечер. Някак притихнала. С прокрадваща се радост и неизмерима признателност. С толкова много обич...

Получих безценен дар. За който тя не знае, за който и аз дори не знаех. За който ще съм вечно благодарна!







































































































































.............................................................................................................................................................
- Беше прекрасна среща, нали?


41 коментара:

  1. Усмишкооооо, така ти благодаря за тази разходка!!!!! Толкова ми беше мъчно, че не мога да дойда на представянето! А ти в момента ме пусна да вляза, да седна и да се полюбувам на любимата си фея, да усетя атмосферата и да отмъкна нещо дребно от масата! Даже феята щеше да ми надпише книжката, която дядо Коледа ми прати още по празниците и вече съм изяла с кориците :) Толкова ти благодаря!!! Да сте ми живи и здрави и двете с феята и си стискам палци по-бързо да дойде времето, когато пак ще ви нагушкам и ще се посмеем заедно :) :) :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За теб винаги, Тикиии! :) Как си мислиш, че ще пропуснеш? Там беше, макар и мислено. ;)
      И ние те очакваме. Скоро ще е, нали знаеш? :)
      Силно те прегръщам! :)

      Изтриване
  2. Колко хубаво написано! Аз също нямах възможност да присъствам и ти благодаря Гери. Благодаря и на Йоли!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, Павлети, дано ти е било приятно, макар и само чрез снимки и текст.
      И следващия път дано се засечем лично. Хубав ден! :)

      Изтриване
  3. Гери, радвам се, че си усетила невероятната атмосфера около Йоли :)
    И,че ни направи част от тази среща!
    Стискам палци за утре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря, радвам се и аз. И стискай палци, и аз си стискам. :) Благодаря за подкрепата!

      Изтриване
  4. А аз защо си мислех, че е в събота :( Дори си правех и планове да се скатая и да се донеса. Но, уви, не успях, очевидно... Благодаря ти, Гери за разходката и леко ме е яд, но ще ми мине :)
    Чакаме някоя рецепта от книгата на Йоли на страниците тук :))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съжалявам, че такова разминаване се е получило... Аз разбрах от публикацията на Йоли в блога й. А за рецепта - задължително! :)
      Поздрави, Вики, и се надявам бързо да ти мине, изпращам ти усмивки!

      Изтриване
  5. Герииии,наистина срещите с Йоли са приказни.....Усещала съм ги няколко пъти при срещата ми с нея.Толкова е мила ....Радвам се ,че си се насладила на всичко написано тук и вече си имаш втората нейна книга.Първата си я взех лично от нея,а е време и втората да си взема.
    Не каза дали срещна някоя блогърка там на тази среща-любопитно ми е....Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе, напълно права си. :)
      А за блогърките... Ако знаеш, не на 4, ами на 6 ми бяха очите да видя някое познато лице. А отивайки натам, имах чувството, че всички усмихнати жени по пътя отиват на същото място. :) Но... Не знам, май никого не видях, поне никого не познах...
      Поздрви, Живе! :)

      Изтриване
  6. Прекрасни сте и двете! Толкова много обич и радост струят от думите и красивите снимки! Имам нужда точно от такова зареждане! Благодаря ти, че сподели, мила Гери! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, аз ти благодаря, защото винаги с думите си ми подаряваш толкова радост! :) А Йоли наистина е прекрасна!
      Иначе тайничко си се надявам да дойде денят, в който пак да ми пишеш с онази хубава новина, ама търпение, нали?
      За снимките - не ми беше лесно, признавам. И определено има какво/много да се желае, ама пак е някакъв напредък - почти успях да докарам някакви настройки, хи-хи. :)))
      Прегръдки, мила Даниии! :)

      Изтриване
  7. Beautiful pictures my friend. Google translator is not working so I am having difficult time understanding writing on your post. Hugs and kisses.

    ОтговорИзтриване
  8. Йоли наистина е невероятна! Радвам се на срещата ви. Прегръдки и за двете :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина, заставам зад думите ти, Евче. :) И аз те прегръщам!

      Изтриване
  9. Гери, благородно ти завиждам за възможността! Със сигурност Йоли е като слънчице, което сгрява околните, дори и от разстояние, рядък човек!
    Но и ти носиш подобен заряд в себе си, миличка - да огряваш хората, да ги караш да се усмихнат, да мислят хубави неща! Отдавна не съм навестявала блога ти (първо малка почивка от интернет, после пък грипа ме сполетя), но сега се наслаждавам на куп на всичките ти публикации! Бъди жива и здрава и по-често ни радвай със запечатани емоции и красота от новия фотоапарат!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, Лети, ами хайде да си направим среща на национално ниво в някакъв "среден град" - да е на еднакво разстояние горе-долу за всички и да се съберем. С удоволствие ще награбя раничката и идвам. Ама знаеш ли колко много искам, съвсем сериозно!
      А за думите ти... Лети, много благодаря, толкова си мила! Много се надявам, дано да се зареждате с положителна емоция, защото аз получавам само такава от всички вас. Бъди и ти жива и здрава! Ще се постарая с публикациите, обещавам. А ти да оздравяваш и да радваш с усмивката си.
      Сърдечни поздрави, мила Летиии! :)

      Изтриване
  10. Милото ми момиче! Така ме зарадва! Благодаря ти,че си направила снимки. Аз не се сетих и не поръчах на някой да снима. Така че,нямам ни една за спомен. Ти си ми спомена, мила ми Гери. Благодаря ти за цялата ти топлота. Прегръщам те!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Йолинце, аз ти благодаря - отново и отново, за всичко. :) И не една, ще ти ги изпратя всички. :) Нищо нямаше да е същото без теб. Силно те прегръщам, бъди ни здравичка! :)

      Изтриване
  11. Гери, много хубаво пишеш. Май трябва да направиш един писателски блог, освен кулинарния.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, Мими, благодаря... Голям комплимент е това за мен, да знаеш! :)
      Иначе аз винаги съм казвала, че блогът ми не е само кулинарен. В него съм аз, изцяло, и пиша за моя свят... Опитвам се да има и от двете ми страсти - и писане, и готвене. Ама не насилвам нищо. Просто импусл, който не спирам. И така... Затова и понякога публикувам по-рядко - защото го правя според настроението. :) Надявам се да ти е приятно тук. :)
      Поздрави сърдечни от мен!

      Изтриване
  12. Ех, че хубаво! :) Много яко даже! :) Емоциална среща е била, още много такива приятни срещи ти пожелавам, Гери! :) Снимките са хубави, аз много не разбирам от фотография, затова смятам, че са идеални.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, и аз си го пожелавам, и на теб ти го пожелавам. :) А Йоли наистина е един енергиен заряд. :)
      За снимките... Не знам, ама колкото повече си гледам каквито и да е снимки, толкова по-малко ми харесват, луда работа, хи-хи. ;)
      Поздрави сърдечни, именничке! :)

      Изтриване
  13. Гари,радостта ти е заразителна и носи толкова много настроение!
    Чудесно си описала събитието и чувствата,които те вълнуват!
    Увертюрата подсказва,че все по-добре се развиваш в бъдещата професия!Поздравления!
    Убедена съм,че всичко споделено за Йоли е самата истина,тя е толкова отзивчива и внимателна към всеки!И много талатлива!
    Прегръдки и за двечките!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Росинце, а ти си една от тези, които най-много ме подкрепят и ми вдъхват кураж за това, което правя. Искрено ти благодаря за човека, който си. :) Много бих се радвала един ден да срещна реално и теб, дано... :)
      Прегръдки и от мен, мило другарче! :)

      Изтриване
  14. Гери, другият път можеш направо да ме организираш и заведеш, щото аз от битовизми пропуснах сума ти хубави идеи ( ето една от тях), а някой трябва понякога да ме вади от там;) Завидях!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте, ако искаш ми вярвай, но си мислех и много се надявах да си там. :) Ама се замислих, че е вечер и че със сигурност мъниците ще търсят мама, така че едва ли ще успееш. Значи е трябвало да послушам интуицията си и да взема да ти се обадя. Ще го имам предвид! :) Аз и друга идея имам, ама нека мине пустата сесия...
      Поздрави най-сърдечни! :)))

      Изтриване
  15. Прекрасни сте - слънчеви, усмихнати и безкрайно позитивни...
    Благодаря за споделеното удоволствие, Гери,
    голяма прегръдка за вас, сърдечни поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  16. Гери, наистина е било много хубаво. Пожелавам още такива срещи и върви само напред. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Гери, благодаря че сподели емоции и снимки, наложи се да пропусна представянето заради пътуване, но имам чувство, че съм била и наблюдавала. Радвам се на възторга ти, на сияйната и креативна Йоли, на снимките ти, хайде, успех на сесията и да действаме!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Диди, Танче, Игличе, много ви благодаря, момичета! :) Всичко добро и на вас. Изпращам ви много усмивки!

      П. П. Игличе, определено. И аз това казвам и ще действаме. Дано само всичко мине успешно...

      Изтриване
  18. Вълнението ти, емоциите ти, прекрасните ти топли чувства към Йоли, всичко това се усеща дори и отдалече, така хубаво си го написала, Гери! Пожелавам ви, миличка и на теб и на Йоли, бъдете здрави, вдъхновени, щастливи и все така мили и сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Катенце, и ти! Бъди и ти здрава и много, много щастлива, защото го заслужаваш. :)
      Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  19. Видя ли какво направи Гери? Сега пак трябва да ви завиждам!
    Но с усмивка. :)
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, няма все да е от разстояние, Драго, и ти ще си дойдеш насам. :)
      Аз ти благодаря, че се отби, радвам се за усмивката. :)
      Поздрави!

      Изтриване
  20. Завиждам ... но благородно ... ако изобщо има благородна завист Гери :)
    Благодаря ти че си споделила и емоции и снимки!
    Виждам Йоли и се чудя обаче, коя от всичките обърнати с гръб дами си ти?
    И макар и да не зная ... прегръдка и за теб и за Йоли :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има, има. :)
      Аз ти благодаря, че я споделяш като емоция, Дани. А мен няма как да ме видиш... Май не знам дали все още съм си дете, или вече съм дама, хи-хи...
      Ама извън шегите - няма как да ме видиш, защото аз съм зад фотоапарата. ;)
      И за теб голяма прегръдка, мила Дани! :)

      Изтриване
  21. Ами давай от време на време камерата на някой друг :)
    Много съм любопитна как изглеждаш :)

    ОтговорИзтриване
  22. Гери, поздравявам те за хубавия текст и чудесните снимки!
    Желая на теб и Йоли да продължавате да следвате мечтите си!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мире, много ти благодаря! И ти не забравяй да следваш мечтите си... :)
      Сърдечни поздрави!

      П. П. Ще те помоля да ми драснеш на имейла, който съм оставила в блога. Опитах се одеве да се свържа с теб, но не откривам имейл в блога ти...

      Изтриване