четвъртък, 11 октомври 2012 г.

Пак тиква, но солена и зелена

Много обичам тиквички! Само пържените не ги долюбвам особено, горчиви са ми. Но пък си измислих една манджичка, която ми е толкова вкусна и бърза, че си я приготвям с най-голямо удовослтвие. А с какво удоволствие си я хапвам след това - още по-голямо.

Тиквички а ла манджаре



Необходими продукти:
1 зелена тиквичка
1/2 глава лук
350 мл. доматен сок
пресен магданоз и сол на вкус

Обелваме и нарязваме тиквичката на малки кубчета. Нарязваме лука на ситно. В тенджерка с малко олио слагаме тиквичката и лука да се задушат. Когато поомекнат, слагаме доматения сок (може и повече от 350 мл., зависи от желаната гъстота на ястието) и оставяме на котлона за още около 4-5 минути. Когато е готово, слагаме пресния магданоз и сол на вкус.
Това е всичко. Приготвянето отнема около 10-15 минути, а резултатът е едно много вкусно и лесно за приготвяне ястие.
Само да вмъкна едно допълнение - от това количество продукти излизат около 3 порции. Смятам, че ястието се приготвя достатъчно бързо, за да се правят по-малки количества, но да ни съпътства прясно приготвено на трапезата.
Надявам се да ви хареса. Да ви е сладко (солено)!

Няма коментари:

Публикуване на коментар