понеделник, 20 октомври 2014 г.

На осмото небе!

Определено се вълнувам... Толкова, толкова много!
Искам да опиша всяка емоция, която се е преплела в мен, но се чувствам оплетена като кълбо. Не откривам точните думи... Сигурно е така с хубавите мигове, които животът щедро поднася.

Един такъв прекрасен миг усетих и аз...Различен. Изпълнен с притеснение, но и увереност, с желание, но и стеснителност, с готовност за приключение.

Приключение, което любимото списание ми поднесе. Не вярвах, когато прочетох писмото от Еси (главният редактор на сп. "Меню"). Станах от леглото, изтичах при нашите и им казах, че ще пътувам до София. Предстои ми нещо много, много хубаво, но няма да им кажа какво. И устоях, макар да исках да кажа на всички...

Постепенно радостта и еуфорията се смесиха с доловима паника. Ами сега? Как да подбера цели три рецепти, когато за важен повод избирам и една дни наред... Дадох си кураж, дадоха ми и допълнително кураж (човекът до мен!), така че нямаше връщане назад. Вече се бях съгласила, "да" летеше от моята поща към тази на списанието. Затегнах здраво колана, набрах скорост и решително започвах да събирам, украсявам и измислям идеи. Почерпих вдъхновение, добавих мъничко от себе си, споделих и след одобрителното отношение, вече бях готова.

Започна се броене на дните. И най-накрая трябваше да запретна ръкави и да сготвя замисленото. Благодаря и на Ивето (шеф-готвачът на списанието) за помощта! Имах късмет и всичко се получи чудесно. Ама наистина се справих, защото всички опитаха и нескрито похвалиха резултата. :) Казвам си го сега, за да си вдъхна още малко увереност...

Беше неописуемо - за мен самата. Готвене, снимане, атмосфера, приятели... И след моята реплика "това ще са най-красивите снимки на нещо, сготвено от мен", последва и заканата, че аз също трябва да бъда снимана. Е, тук вече нещата приеха друг облик... Защо пък и аз да се снимам! И как да бъда себе си, как да се усмихвам естествено? Просто не мога да го постигна пред обектив. Ама криво-ляво се помъчихме. Не знам кой повече - аз и моята усмивка или Ники (фотографът) и опитите да ме снима.

Започна се ново броене. Отново на дните. Този път трябваше да чакам около месец, а вълнението беше още по-голямо. От онези, които винаги ще помня...

Е, броенето свърши преди цели два дни. Резултатът е в ръцете ми и с гордост мога да заявя, че съм доволна! От решението да опитам, от намерението да не се отказвам и да дам най-доброто от себе си. "Пък каквото стане", нали така? Е, взе, че стана. :)

Така че с развълнувана усмивка ви споделям, че есенният октомврийски брой на сп. "Меню" е вече реалност. И този път приятел в кухнята му съм аз! Пожелавам ви приятно пътешествие из страниците му. :) Някъде там се крият и моите предложения за свежа салата, вкусни рулца и нежен сладкиш.





Надявам се положителните емоции да са и за двете страни. И искрено желая успех на списанието! Стажът ми там, преди около година, беше невероятен етап от развитието ми. И сега отново преживях същите радостни трепети! Но няма да скрия, че още по-голяма радост би ми донесло не да съм на страниците на "Меню", а аз да ги списвам... ッ Знае ли се, нали джобовете ми са пълни с мечти!

Благодаря, "Меню", благодаря на всички прекрасни хора, които те създават и които ме поканиха, за да се срещнем отново!




46 коментара:

  1. Поздравления миличка!
    Пожелавам ти да сбъдваш желанията си от джобчето едно по едно и все с толкова силни емоции!
    Ама никак не е честно за такива като мен, които не могат да си купят списанието :(
    Заснела си само корицата ... дай някоя снимка и на страничката с теб!
    :) :) :) Прегръщам те Слънце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Даниии, много ти благодаря, много!
      Ще ти наснимам и ще ти изпратя тези дни на мейла, само да ми остане мъничко време. :)
      И аз те прегръщам много! Още веднъж ти благодаря за подкрепата! :)

      Изтриване
  2. О, че прекрасна новина още утре сутрин ще бъде закупено! Браво на моето момиче! Прегръщам те силно!

    ОтговорИзтриване
  3. Поздравления, Гери!
    Пожелавам ти все по-често да се чувстваш на "осмото небе" :)
    Сигурна съм, че си се справила блестящо!
    /Остава да репетираш щастлива усмивка :)/
    Сърдечни поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Браво! Радвам се за теб! Пусни някоя снимчица:)

    ОтговорИзтриване
  5. Браво, браво, мило момиче
    и дано джобът ти е достатъчно голям, за да можеш да продължаваш сбъдваш мечтите си и да успяваш все така!
    Убедена съм, че всичко е страхотно - като идея, рецепти и реализация, и че няма нужда от допълнителна увереност! Много се радвам за емоцията, която сподели с нас ...
    Прегръдка за теб, Гери, усмихната нова седмица и ... ще побързам да си купя новия брой на "Меню" :)

    ОтговорИзтриване
  6. Браво и поздравления! Мога да си представя само вълнението, което си изпитала! Ще си взема броя още днес, нямам търпение :) Силен заявка даваш за начало на седмицата, желая ти да е успешна и кулинарно-вдъхновяваща :)

    ОтговорИзтриване
  7. Гери, мила моя! Ако знаеш как се вълнувам и аз! Няма дума твоя, от която да не извират емоции! Поздравления най-чистосърдечни! Ти го заслужаваш и вярвам, че споделената радост е двойна радост! Само за едно страдам - и аз като Дани няма как да си купя списанието. Надяван се и тук да ни зарадваш с поне малко снимки. Голяма прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. Ех, че хубаво, Гери!!! Пожелавам ти още повече такива изяви, още повече приключения и още повече реализирани мечти! :)

    Прегръдка! :-)

    ОтговорИзтриване
  9. Гери, поздравявам те и ти желая още по големи успехи. Дерзай, мила. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. Леле, Гери, че как да не се вълнуваш, аз самата вече подскачам от кеф, представям ти се каква си сладка:). Много се радвам, миличка, много! Страхотно е това усещане, тези емоции, леле, страхотно, браво! Нашата сладка медийна звезда на страниците на това стилно издание! Прегръщам те силно и ти пожелавам още много такива изяви!

    ОтговорИзтриване
  11. Браво слънчице.Ех как ме зареди с положителна енергия и емоция ,за целия ден :) :) :) Пожелавам ти джобчетата ти да са винаги пълни с мечти и една по една да се сбъдват.Жалко,че не мога да прелистя списанието,да ти се порадвам и да си подскачам с широка усмивка - ето я Гери,ето я Гериииии :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  12. Поздравления, мило и талантливо момиче :) ! Наистина прекрасна възможност, преживяване и емоции! Пожелавам ти още много успехи и някой ден, наистина да си сред имената, съставящи такова списание. Аз също уважавам много списание "Меню" и ще бързам да го издиря и да зърна какво си приготвила! Прегръдки от сърце! :)

    ОтговорИзтриване
  13. Гери, Гери,
    радвам се за теб и за прекрасните щастливи новини! Представям си широката ти усмивка и разтуптяното ти сърце, ама то няма как в такъв прекрасен момент. Поздрави и прегръдки и съм сигурна, че списанието е станало още по-цветно и забавно с твоето участие

    ОтговорИзтриване
  14. Герииии, това е най хубавата новина в днешния понеделник!! Той започна не много добре, но сега вече (след като прочетох това) не е така!! Щастлива съм, че се сбъднала една от мечтите ти и вярвам, че няма да е последна!! Поздравления, миличка и силни, силни прегръдки!! Продължавай в същия дух напред - всичко ще е прекрасно!! :* :*

    ОтговорИзтриване
  15. Мила Усмивчице!
    Заслужава си да си на осмото небе! Аз вчера търсех рецепти в Гугъл и случайно попаднах в сп. Меню. Видях ти снимката. Толкова си млада, красива, усмихната! Като името си!
    Искрено ти желая още много такива радостни трепети и всичките ти мечти да се изпълнят!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  16. Гери, приеми моите най-искрени поздравления! Споделям с теб всичките радости и емоции, които си преживяла и ти желая от все сърце да ти се сбъдне мечтата!
    Поздрави и прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  17. Наминавам само за да стана част от твоята радост и да ти пожелая все такива спиращи дъха положителни емоции да ти подхвърля живота и усмивката ти да не слиза от хубавото ти лице, ама никога!
    Сигурна съм, че ще се случват още много прекрасни неща около теб, защото ти ги предизвикваш с положителния си дух!
    Представила си се като истински професионалист, браво миличка!
    Една голяма топла прегръдка от мен, Гери!

    ОтговорИзтриване
  18. Честито мило момиче за прекрасната новина! Много, много се радвам за теб, защото знам какво означава списанието за теб. Аз също изпитах тези вълнуващи емоции през Август и знам за какво говориш, прекрасно те разбирам. Ти го заслужаваш, защото си истинска и прекрасна! Способна и талантлива. Прегръщам те и тичам за любимото ми списание :)))

    ОтговорИзтриване
  19. Поздравления, Гери!!! Пожелавам ти още много много красиви моменти :)

    ОтговорИзтриване
  20. Ти направо не стъпваш по земята, ами хвърчиш поне 50 см нагоре. Сладурата такава, така ти се радвам! Браво, моето момиче! И мен ме зарази и сега си седя ухилена на дивана. Бъркай в джоба и вади следващата мечта. Пожелавам ти я сбъдната!

    ОтговорИзтриване
  21. Ей, Герчо, поздравления! Ей така да ти върви оттук насетне. Ще си го купя още утре, за да видя какви ги вършиш и да си припомня как изглеждаш;) Прегръдка, момиче!

    ОтговорИзтриване
  22. Ах, каква си ми Емоция, Гери! Направо си самият чар! Много ти се радвам и непременно ще намеря начин да те зърна в Меню-то.

    ОтговорИзтриване
  23. Пак съм аз - ама голяма си сладурана, бре, ей сега ще мога (почти)съвсем реално да си общувам с теб - познавам те и визуално:)

    ОтговорИзтриване
  24. Поздравления, момиче, само така!!
    Още много, ама много бъдещи кулинарни (и не само) подвизи ти пожелавам, заслужаваш го! Тръгвам и аз за списание :) От мен една голяяма прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  25. Герганче, толкова се радвам за теб. Браво!
    Ти си невероятен талант и си една прекрасна млада дама!
    Пожелавам ти безброй такива изяви и само напред.
    Прегръщам те силно!

    ОтговорИзтриване
  26. Браво, Гери! Гордея се с теб! Желая ти още много успехи във всяко едно начинание! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  27. И от мен най-сърдечни поздравления Усмивчице :) Ама ми се струва, че и до десетото небе май си подскочила, толкова драго и хубаво ми стана и на мен. Ти го заслужаваш, продължавай да дерзаеш и да сбъдваш мечтите си Гери. С пълен напред :)

    ОтговорИзтриване
  28. Браво, Усмиш!!! Поздравления за прекрасната емоция :) Как няма да пърхаш, като помня и аз как пърхах... Още много такива хубости да ти се случват и мечти да ти се сбъдват! От мен една голяяяма прегръдка по повода :)

    ОтговорИзтриване
  29. Поздравления, Гери
    Пожелавам ти да сбъдваш желанията си от джобчето (надявам се да е дълбоко) с все с толкова красиви и силни емоции!
    Сигурна съм ,че си се представила много добре и си очаровала екипа :)
    Прегръдки, мило момиче!

    ОтговорИзтриване
  30. Гериииии! :) Толкова се развълнувах и аз докато четях поста! Поздравления, сигурно е било страхотно изживяване и съм сигурна, че си се справила блестящо! След малко отивам да си купя списанието да те видя :) И ме е яд, че има някакъв проблем с RSS на блога ти и не мога да го следя автоматично, та все със закъснение виждам публикациите... Прегръщам те и чакам да станеш автор в Меню, за да се абонирам за списанието ;)

    ОтговорИзтриване
  31. Пак съм аз :) Първо, много се радвам, че те видях най-после, трябва по-често да се снимаш ;) Второ, менюто е пер-фект-но! Салатката особено ме впечатли и ще я направя. И рулцата колко са красиви, и сладкишът! Браво, Гери! :)

    ОтговорИзтриване
  32. Скъпа Гери,успя да предадеш и на нас емоцията,която те е развълнувала и завладяла!Честито и все така щастливи моменти да те спохождат покрай това твое любимо хоби!Непременно ще хвърля око на списанието специално в твоя чест!Прегръщам те,Слънце!

    ОтговорИзтриване
  33. Искрено, сърдечно и много щастливо благодаря на всички ви, момичета! Споделената радост е много по-голяма, нали знаете! А и без вас едва ли бих имала толкова кулинарно вдъхновение, едва ли бих имала толкова голямо желание за експерименти, които все пак да се реализират по някакъв начн. Благодаря ви, че ви има и че ме подкрепяте. :) Още повече ме развълнувахте, да знаете...
    Прегръщам всички ви и ви желая най-усмихнатия ден!
    Пък и са ни нужни усмивки... Че нещо времето се е намръщило. ;)

    ОтговорИзтриване
  34. И пак да броиш дните по такъв повод, Гери! Казвам ти "Честито"! Хубавата храна винаги е свързана с хубава емоция, а ти преливаш от такава и затова си е задължително да бъде отразена и на страниците на списанието. Точно за там си точно ти! Браво, Гери, и продължавай напред! Голяма прегръдка! И усмивки :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Албенче, много ти благодаря за подкрепата, много! :) Всичко добро желая и на теб, каквото си мечтаеш, дано се сбъдне с лекота. Усмихнати прегръдки и от мен!

      Изтриване
  35. Congratulation, my dear friend and I wish you all the best in your new journey.Hugs and kisses:))))

    ОтговорИзтриване
  36. Браво, Гери! Чудесна новина! Пожелавам ти още по- големи красиви емоции като тази, а и като теб самата. Усмихната, чаровна и талатлива!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, много ти благодаря, толкова си мила!
      Да ти се връща и на теб, искрено ти го желая. :)
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  37. Поздравления за публикацията, Гери! Пожелавам ти още много успехи, приятели и прекрасни емоции! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Евче, много ти благодаря! Искрено ти желая и на теб само хубави емоции. Прегръдка и от мен. :)

      Изтриване
  38. втори опит :) поздравления, Гери, много се радвам за теб и за това лично постижение и заслужена радост... и ми беше приятно да видя твоя снимка на страниците на Меню, много си сладка и усмихната :) желая ти успешна седмица... :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Успешен, Алекс! :)
      Много ти благодаря, да знаеш! Искрено ти желая и на теб само вдъхновяващи успехи. :) Иначе за снимката... Ако можех, бих я пропуснала, ама се "налагаше" и аз да гледам от страниците. Какво да се прави...
      Усмивки!

      Изтриване
  39. Мило момиче, исках да пиша тук след като съм видяла публикацията, но не можах да намеря списанието по киоските в града. В Кауфланд със сигурност ще го има. Интересно ми е да видя усмихнатото лице на човека, който намира добра дума за всеки и щедро пръска позитивна енергия наоколо. Непременно ще обърна внимание и на рецептите, които предлагаш. Много те харесвам не само, защото си на възрастта на дъщеря ми, а и защото винаги ми носиш добро настроение и усмивка, когато се отбиеш при мене! Пожелавам ти много успехи и сбъднати мечти!
    Целувка, приятелска прегръдка и широка усмивка, мила Гери! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Креми, а ти каква усмивка ми подари сега, само да знаеш! Мнооого, много голяма! Несравнима с тази в списанието - там определено ми беше трудно да стоя естествено пред фотоапарата. :) Ама здраве да е.
      Много ти благодаря за милите думи, всичко добро и аз ти желая, всичко добро на цялото ти семейство!
      Прегръдки сърдечни от мен!

      П.П. Рецептите ще ги покажа и тук, само да смогна... ;)

      Изтриване