неделя, 26 октомври 2014 г.

Защото го заслужаваш!

И просто нямаше да си простя, ако бях пропуснала. Е, ти отново ме успокои - "Не се притеснявай, ако не ми направиш нищо." Не исках и да го мисля... Как?
Вярно е, че имах още "приятни" багажи върху главицата си, а пък време определено нямах в излишък. Но винаги мога да се открия начин, за да видя най-прекрасната усмивка, подаряваща ми безкрая, нали? Всичко друго е оправдание. И ще опитам да го запомня! Ако не, ще се върна, за да препрочитам - отново и отново.
Дори не разбра, че съм замислила нещичко за теб. Много обичам тази ти особеност! Толкова пъти успявам да се скатая, за да те изненадам след това. А ти определено се чудиш как се е случило и все така не се замисляш за малките подсказки. Ура за мен! :)
И когато денят дойде, бях въоръжена с въпроса: "Е, къде са ти бонбоните? С какво ще ме почерпиш сега?" Какво получих ли... Същата прекрасна усмивка, която ми казва, че не се е замислила за тези подробности. Но аз точно това и чакам. Защото аз съм го измислила преди теб и определено обичам това премисляне. За да споделим след това взаимно сладкия момент. А той определено беше сладък! И много шоколадов!


Шоколадови бонбони с орехи и пияни вишни

 



Необходими продукта за около 30 бонбона:
- 1/2 ч. ч. подсладено кондензирано мляко;
- 200 г натурален шоколад;
- 1 и 1/2 ч. ч. орехи;
- 1 с. л. вишновка;
- 30 броя "пияни" вишни.

Орехите се запичат на максимална температура във фурна, докато леко се зачервят. Изваждат се, оставят се да изстинат и се смилат с кухненски чопър на по-едри парченца.
Подсладеното кондензирано мляко се загрява на котлон. Щом се стопли, към него се слага нарязаният на стружки шоколад и сместа се маха от котлона. Разбърква се до получаването на плътна шоколадова "лава"(много бързо се случва). Добавят се орехите и вишновката и всичко се смесва добре. Оставя се да се охлади за няколко минути.
През това време вишните се почистват от костилките. От вече изстиналата шоколадова смес се взема малка част, сплесква се като палачинка, в средата на която се слага вишната, и се завива. Така се процедира и с останалите бонбони.
Вече готови, шоколадовите бонбони се оставят за няколко часа в хладилник и са готови за консумация.



Рецептата за тези вкусни изкушения е на Инчето. Ето я ТУК в оригинал. Аз добавих съвсем малко от себе си и оформих не като сладки, а като бонбони - нали си имахме и повод за почерпка. :)
Инче, благодаря ти за прекрасната рецепта! Това определено са вече любимите ми за приготвяне бонбони - няма друга такава смес, която нито да лепне, нито да цапа. Чудни са!
Именникът също ги хареса. Цял ден отскача до хладилника за един-два-три... и усмихнато обяснява "Колко са хубави!" :)



Искам само да споделя какъв шоколад използвам. Според мен е чудесен за работа, а определено ми допада и на вкус. Досега не съм имала разочарования от него.
Та става въпрос за натуралния шоколад, т.нар. кулинарен или шоколад за готвене, който си купувам от магазини "Кауфланд". Съдържа 52% какао, съвсем достъпен е като цена, а като качество определено мога само добре да се изкажа. Не го рекламирам, просто споделям, ако би било полезно за някого.



И докато все още е 26 октомври...
Честит Димитровден и честито на всички, които днес празнуват!

Честит имен ден и на теб, мое всичко! Желая ти от все сърце това, което имах щастието и днес лично да ти пожелая! Позволи ми да поискам нещичко и за себе си... Искрено ти желая винаги да бъдеш лъчезарното слънчице, което всяка сутрин ми подарява смисъл!

Почерпете се и дано да ви е сладко, колкото и на нас! ッ





56 коментара:

  1. Желая здраве и много щастие на твоето всичко, Гери! Изненадата е сладка, а думите - мили, докосващи и усмихващи! Черпя се с бонбонче преди сън. Наздраве!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани! :) Изненадата е толкова лесна, само опитай... Ще се изненадате сладко и вие вкъщи. :)
      Прегръдки и лека вечер!

      Изтриване
  2. Благодаря, Гери за сладката почерпка! И аз си вземах не един, два, а цяла шепа бонбони :)
    Много, много са вкусни!
    Честит празник! Вашите желания са мои пожелания!
    Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хриси, взимай и да ти е сладко. :) Много са вкусни и са безумно лесни. Инчето сподели чудесена рецепта, която ми дойде точно навреме. :)
      Благодаря ти и хубава вечер, Хриси!

      Изтриване
  3. Честит да е празника на твоя любим (с малко закъснение), Гери! Отлично си се справила с тези бонбонки! Изкушиха ме и аз да ги пробвам. :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Светле, опитай ги! Страшно лесни са за приготвяне и толкова приятни.... Не знам как се получава, но дори не цапат при оформянето. :)
      Поздрави и от мен!

      Изтриване
  4. И аз заграбвам шепа бонбони и бягам :D Честит празник,бъдете много щастливи и опиянени от сладка любов :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Грабвай, Плами, и да ти е сладко. :)
      Благодаря, хубава вечер ти желая!

      Изтриване
  5. Прекрасна почерпка,Гери...,а и явно е в пълен синхрон с чувствата Ви :))))Прекрасно и влюбено да Ви е ежедневието!!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Честит празник Усмивке! Да ти е жив и здрав именика, да успяваш все така да го изненадваш приятно, а той винаги да е опората до теб :) Обичайте се винаги и скрено!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, много ти благодаря за прекрасните пожелания, да ти се връщат "тъпкано". :)

      Изтриване
  7. И аз ще се почерпя! Със закъснение Ви честитя празника! Да сте здрави! Мечтайте заедно и с усмивка сбъдвайте общите си мечти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Нати! Да се почерпиш задължително и да ти е сладко. :)

      Изтриване
  8. Очарова ме и мен, Гери,
    разкошни бонбони, нежни думи и много мили поздравления към твоето любимо момче.
    Щастливец е той - твоето всичко, което всяка сутрин ти подарява смисъл!
    И бъдете много, много щастливи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, пак си толкова мила... Благодаря ти! Всичко добро желая и на теб, почерпи се и да ти е сладко! :)

      Изтриване
  9. Много шоколадово- опияняващи бонбонки, Гери!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Гери, на малка патерица честит да е празникът на твоето слънчице ! Да е жив и здрав и да сте много щастливи и да изживявате максимално всички мигове заедно.
    Бонбоните са великолепни, задължително ще ги направя за специален или не толкова случай.:-)
    А засега ще си грабна един, за да си подсладя деня.
    Прегръдки и усмихнати последни октомврийски дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти много, Мони! Почерпи се и си приготви също при първа възможност. Страшно лесни са и даже мисля да заменя трюфелите за тях. ;)
      Усмивки!

      Изтриване
  11. хей Гери, ама съкровище си ти! Да приготвиш такава приятна и много сладка изненада! Пожелавам ти да получаваш такива нежни и сладки усмивки десетки пъти на ден :)
    А бонбоните са чудесни, не се и съмнявам :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, Пепи, ама много ме ласкаеш... Съкровището е до мен, аз само го оценявам. :)
      Почерпи се, мисля, че ще ги одобриш като един ценител на шоколада. Поздрави сърдечни!

      Изтриване
  12. Прекрасни бонбонки за прекрасни хора! Така е! Митковците нямат равни, от личен опит знам :) Да ти е жив и здрав именикът, Гери! Рецептата наистина е страхотна и така ми даваш идея, скоро и аз да ги направя, че имам доста вишновка :) Поздрави, момиче :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Люска, благодаря! Да ти е здрав и твоят Митко, честит да му е празникът с малко закъснение. :)
      Почерпи се с бонбонки и да си направиш и ти. Аз се сетих за вишновката, защото и аз имам тази година... Баба му ми беше приготвила - без дори да съм искала. Много мило от нейна страна! Ама и каква хубава я е направила, ако знаеш...
      Поздрави, Люска!

      Изтриване
  13. Uh Gery, this looks so good. As you know,I am not big fan of chocolate, but with nuts and cherry I would love to try it.
    Enjoy them and have a great week. Hugs,my dear:)))))

    ОтговорИзтриване
  14. Честит да е Митака! Да го прегърнеш от мен. Щастливец е той с това стихийно бедствие до себе си. Много сте ми сладки и двамата. Почерпвам се и аз за негово, и изобщо за ваше здраве. Прекрасни бонбони!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Йолинка, много ти благодаря! Задължително да се почерпиш - с най-големия бонбон. Иначе си права... Голямо бедстиве съм си аз, дано издържи Митака. :)
      Прегръщам те много!

      Изтриване
  15. Гери, честит празник! Прекрасни бонбони си спретнала, а изненадата със сигурност е била повече от прекрасна. На всичкото отгоре са и здравословни ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, радвам се, че ти харесват бонбонките, идеята е на Инчето. :) Иначе не знам колко е здравословно това мляко точно, ама е толкова вкусно... Аз обичам да си го намажа и ей така на обикновена бисквитка. ;)
      Поздрави!

      Изтриване
  16. Какви бонбони, какъв неустоим разрез, каква прелест! Честит празник, на именника желая здраве и щастие! Прегръдки за теб, Гери!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, не по-голям бонбон от теб е този на снимката. :) Благодаря ти, прегръдки и от мен!

      Изтриване
  17. Гери, Гери...предчуствам една голяма любов тук, която едва сега набира скорост. Няма как да е иначе - пазете я и ще видите, че расте, а не намалява, обогатява се, а не се изчерпва, има ли я наистина - тя ще бъде винаги! Прегръдка и за теб(познавам себе си в тези мили изненади) и за Дими (в неговата ненаблюдателност откривам моето "момче", което не е трудно да изненадам).
    А бонбонките са фантастични и си ги записвам веднага.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, благодаря ти, много си мила! :) Иначе не знам дали сега набираме скорост. Е, не са и толкова много 4 години, но определено всеки ден ми е все по-ценен...
      Почерпи се преди да запретнеш ръкави и да ти е сладко, усмивки от мен! :)

      Изтриване
  18. Гери, страхотна почерпка! Бонбонките изглеждат много съблазнително, интересна рецепта! Да сте живи и здрави и двамата, много да се обичате и подкрепяте! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Пете! Почерпи се, прегръдки и от мен. :)

      Изтриване
  19. Толкова трогващ и мил пост, Гери! Нека винаги да усещате тази влюбеност и уют между вас! Прекрасни бонбонки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, благодаря ти от все сърце! Много се радвам да те видя пак тук, да знаеш! :) И да се почерпиш!

      Изтриване
  20. Аз, макар с голямо закъснение, честит празник на патерица на човека, носещ това хубаво българско име!
    Бъдете здрави и още много сладостни моменти :)
    Радва ме и одобрението ти, но още повече, че си импровизирала и си получила чудни бонбони :)

    Широка усмивка и хубава октомврийска вечер :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инче, не си закъсняла, винаги си добре дошла. Благодаря ти, че подслади празника ни, прекрасна е рецептата ти! :) Усмивки и от мен! И да се почерпиш, разбира се. :)

      Изтриване
  21. Гери страхотни са! Честит празник на патерица и много, много усмивки (с тези бонбони със сигурност ще е така де)!
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лили, благодаря ти. :) Почерпи се, дано да ти харесат и на теб. Поздрави!

      Изтриване
  22. Ех,Гери,честит да ти е именника и все така щастливо и вкусно да посрещате и изпращате всеки празник!Толкова обич струи от теб,нека ти се връща стократно,защото го заслужаваш!Бонбонките са чудни и снимките също!Много,много прегръдки,Слънце!

    п.п. Предполагам,че имаш предвид шоколада на Стила Долче,ако да-от Йоли знам за него и наистина е страхотен,ползвам го и аз.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Росинка, благодаря ти много! И аз ти желая всичко добро, защото и ти го заслужаваш! :) Всеки го заслужава. Прегръщам те и аз!

      И да, да не забравя... Точно този шоколад ползвам, определено е страхотен. ;) Ние даже си го хапваме и така понякога... Вече обичам натурален шоколад, да се похваля!

      Изтриване
  23. Разкошни бонбони за празника на специален човек - за мен това е най-правилния начин да му кажеш колко го обичаш! Сигурна съм, че е бил очарован и щастлив! Бъдете винаги така!

    Мила Гери, аз също ти подарявам индианско име - Любимата ми виртуална гостенка.
    Това е име с история и ще ти я разкажа накратко.
    За осемнадесетия рожден ден на дъщеря ми се бях подготвила специално - за менюто, за подаръка - тя обича книгите на Тери Пратчет и и бях намерила по-голяма част от поредицата „Светът на Диска“ - знаех, че много ще и хареса. Дори и голяма торта бях направила собственоръчно - първата ми торта - с еклери, крем, шоколад и ягоди - исках всичко да е прекрасно.
    Но стана така, че никой не дойде - някои живеят доста далече, а други си намериха по-важни занимания. А за мен това беше най-важно на този ден. Исках да го споделя с близки хора.
    Тогава на вратата се позвъни и дойде съученичката и Ева да и честити. Не бяхме я канили предварително, просто реши да уважи празника на Деси. Беше и купила много ценен подарък - друга любима книга - "Пътеводителя на галактическия стопаджия". Получи се много приятно тържество.
    На Евката, затова че ни уважи на този ден, официално присъдих титлата Любимата ми гостенка и тя много се гордее с нея.
    Дори скоро, като я запознавах с мои приятели, тя се представи така: "Приятно ми е, Ева, любимата и гостенка." Сега тя учи в СУ, но когато се прибере у дома си, ми се обажда и ми е много приятно. А когато и Деси се върне през ваканциите, сме в пълен състав :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ех, Креми... Сега още повече искам да дойда към твоя край и да се запознаем! Тогава и аз ще казвам гордо - "Приятно ми е, любимата ти виртуална гостенка!" :)
      Ама как ми стопли сърчицето, само да знаеш! Много, много, безкрайно ти благодаря! :) Да си жива и здрава, мила Креми, както и цялото ти семейство! Много ме развълнува, да знаеш... Прегръщам те!
      П.П. Вече си имам две индиански имена, йееее! Няма по-щастлив индианец от мен! :)

      Изтриване
    2. Винаги си добре дошла, Гери - и като виртуална, и като реална гостенка :)

      Изтриване
    3. Креми, благодаря! Отнася се същото и за теб. :)
      Само да дойдем пак към вас... Че като дойдем за 2-3 дни, не остава време за нищо... Прости ми, дано скоро дойдем за повечко и да успея да ти звънна. :)

      Изтриване
  24. Абе, Герчо, вярно, че имаше именник ти, ама аз бях задрямала;)
    Ами да ти е жив и здрав! Да се гледа, да гледа теб и все така заедно напред.
    Бонбонките са прекрасни- тия дни имам основателен довод да ги опитам;)
    Поздрави и прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Май помъдряваше, нали? ;)
      Благодаря ти, Мартичка! И вие все така да се обичате!
      Почерппи се сега, а скоро и лично. Прегръдки! :)

      Изтриване
  25. Невероятна почерпка си приготвила, Гери! Здраве пожелавам и на двама ви, щастие и сбъднати мечти! Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Евче, радвам се, че ти харесват и благодаря за пожеланията. :) Почерпи се и да ти е сладко! Прегръдка и от мен. :)

      Изтриване
  26. Гери, миличка чувствам се толкова виновна, че едва сега смогвам да приседна и да прочета пропуснатото.
    Може да съм последна, но пък със сигурност искам да знаеш, че с цялото си сърце желая на твоето момче да бъде здрав, усмихнат, пълноценен и много влюбен в неговото си слънчице :)
    От бонбонките се почерпих и аз, както именника не веднъж, а няколко пъти, разкошни са!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таничка, не си последна, винаги си добре дошла, да си знаеш! Много ти благодаря за хубавите пожелания, да ти се връщат и на теб. И да ти е сладко!
      Топли прегръдки! :)

      Изтриване
  27. Мноогоооооооо облизващо, ама отвсякъде! Отмъквам си един за здравето на половинката ти, дето защо ли пък някак адски ми напомня на моята... ;) Но пък усмивките им са чаровни! Няма спор :)
    Усмивка и гуш от мен, Герииии :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Отмъкни два, за да има и за Пилето ти шарено. ;) Благодаря, Тики, да сте здравички и вие!
      Голямо гуш и от мен, другарче!

      Изтриване