събота, 20 октомври 2012 г.

Нещо ново и вкусно

Винаги съм искала да опитам традиционното родопско ястие пататник. И досега не се е случило. Търсила съм рецепти, но накрая винаги решавам, че по-добре да не рискувам, защото няма да се справя и ще "разваля" очакването от така хвалената родопска вкусотия.
Но попаднах на сходна рецепта, която наистина е лесна, а резултаът - сполучлив. Това е нейният източник: "Споделено от кухнята на Elti".
Аз, разбира се, пак промених малко рецептата, така че да оставя своя почерк. Направих индивидуални банички, като за всяка използвах по 2 кори. Отгоре поръсих със сусам. Малко почеркът ми беше по-осезаем, защото реших да сложа още половин лъжичка сол - грешка от моя страна.

Картофени банички


Получиха се много вкусни банички (съвсем леко по-солени, но си е моя грешката). Всичко друго по изпълнението им е описано в публикацията на Elti. Благодаря за чудесната идея.


Единственото, което ще променя следващия път, е лукът. Аз си ги харесах и така, но останалите хора вкъщи не одобриха подобаващо парливия зеленчук. Следователно си ги хапнах сама след това. Но ще компенсирам с още подправки и мисля, че всичко ще се подреди.
                                                                   Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Чудесни банички, вкусни и с хрупкава коричка! Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване