четвъртък, 11 юли 2013 г.

Следваща дестинация: миг на вълнение ♥


Ако трябва да съм честна, малко ми беше трудно да започна тази публикация. Всеки ден си казвах "днес ще е" и така няколко поредни дни. Не знаех какво ме спира, но знаех, че исках да я напиша, исках да споделя с вас емоциите, които определено не са малко.

Последният месец си беше изпитание за мен. Не, не в негативен план, точно обратното. Просто притеснението беше с една идея повече. Но така се получи, когато едновременно мислех и за сесията, и за... едно вече съвсем близко пътуване.

Казвах си, че трябва да съм спокойна, да не се разсейвам с излишни настроения - за да се справя успешно с изпитите. Все пак следването е приоритет в този етап от живота ми, а аз държа на приоритетите си и искам всичко да е свършено максимално добре. Засега всичко върви по план. И най-сетне приключи тази дълга сесия... В понеделник беше последният изпит, чийто резултат все още очаквам. И защото съм си малко суеверна за някои неща, ще изчакам да видя какви съм ги свършила и ако всичко е наред, обещавам да ви почерпя. Тя почерпката всъщност е готова и просто чака да намери приложението си. Пусти суеверия...

А докато това се случи, съзнанието ми пътува на хиляди километри... Премисля и мъничко се тревожи, вълнува се безмерно и тръпне в очакване. Защото предстои нещо ново и със сигурност незабравимо. Ново място, нови хора, нови преживявания, нови спомени, нови уроци. Уроци за това, което се случва и около мен, и в мен самата. Но искам! Искам всичко това, макар винаги да усещам стаено притеснение.

И как се случи... Съвсем моментно хрумване, съвсем неочаквано. Просто изникна в ума ми, споделих го, обмислихме го и решихме, че няма какво толкова да ни спира. Та кога, ако не сега, нали... Сега - моментът е важен и не бива да го пропускаме, защото веднага след него идва следващият и така времето преминава около нас.

Остават само няколко часа. Не очаквах, че толкова скоро след Брюксел отново ще чуя самолетни двигатели и ще видя облаците под себе си... Няма да крия, вълнувам се много. Но еуфорията е повече радостна и... тръпна в очакване.

Заминаваме за Англия, за да се потопим в атмосферата на добрия стар Лондон. Преди две години имах щастието да зърна това място и да попия целия колорит, който излъчва. Сега отново ще имам тази възможност. Но този път няма да съм сама, а с любимия човек. Заедно ще опитаме късмета си и ако обстоятелствата са с нас, ще покажем на англичаните какво можем. ;) Шегувам се, разбира се. Но наистина се надявам всичко да се развие благоприятно, така че да успеем в това, което сме запланували, пък било то и само за лятото. Със сигурност спомените ще останат завинаги. Със сигурност ще се насладя и на всеки споделен миг с любимите си братовчедки, които от години живеят там. Та откога не съм прекарвала толкова време заедно с тях...

И за други неща мисля... Вече имам толкова планове за есента, когато отново стъпим на родна земя. Но ще забавя темпото. Защото мигът е хванат и предстои да се изживее - изцяло и отдадено.

Май емоциите ми идват в повече и думите се редят в лек хаос. Затова ще спра тук и ще ви кажа с усмивка "Довиждане, очаквайте включване от Острова."





Поднасям ви мъничко цветна красота, преливаща от мамината орхидея, и ви желая всичко добро! До скоро! ッ




38 коментара:

  1. Приятно пътуване, Гери! Съвсем нормално е да си развълнувана, а аз ти пожелавам много успех в това, което сте запланували! Само прекрасни емоции и вълнуващи спомени да къташ! Ще чакам включването ти от острова и дано лятото ти е вълшебно! Прегръдки и много, много късмет!

    ОтговорИзтриване
  2. Мила Гери, пожелавам ти от сърце лек път, приятно пребиваване на английска земя и успешен полет към нови висини и цели в живота ти! Много хубава новина, искрено се радвам за теб и ще очаквам с нетърпение следващото включване! Усмивки и много слънчеви емоции в Лондон! Поздрави този прекрасен град от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Пожелавам ти да запазиш тази емоция така положителна до завръщането си от острова,мила!
    Нямам добри новини за намиране на работа от доста мои познати и дано на теб и половинката късмета се усмихне!
    Да си изкарате страхотно и да се върнеш заредена с нови спомени и мечти!
    Ще ми липсваш!
    И отсега-честито за изпитите,защото вярвам в теб и не ми е нужно да чакам,за да ти честитя!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. I wish you all the best and all your dreams to be the way you want it.My heart is with you.Lots of love, my friend!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря на всички ви, мои вдъхновителки! Много ме трогнахте, да знаете... И със сигурност ще се включвам от там, надявам се да няма време за липсване. ;)
    Сърдечни поздрави за всички ви, дами! :)

    ОтговорИзтриване
  6. С пожелание от мен за едно чудесно лято!















    ОтговорИзтриване
  7. Гери, успех с начинанието, лек път и само приятни емоции! Ще чакам снимки и интересни публикации!
    Всичко най-добро от мен! ;)

    ОтговорИзтриване
  8. Дани, Светле, сърдечно благодаря! И аз се надявам всичко да е наред.
    Прекрасна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Гери,
    и от мен имаш едно пожелание за лек полет, гладко кацане и безгрижно, но задоволяващо всичките ти изисквания разхождане из улиците на Лондон.
    Кога ли ще го видя и аз този град, не знам. Но дотогава ще чакам с нетърпение твоите моменти там, споделени тук.
    Всичко най-хубаво!

    ОтговорИзтриване
  10. Хубаво лято :) изпълнено с много емоции и хубави моменти:)


    Поздрави

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Маринка, и твоето лято нека бъде прекрасно.
      Поздрави! :)

      Изтриване
  11. Късмет ,Гери и нека се сбъднат желанията ти !
    Прегръдка !

    ОтговорИзтриване
  12. Весел и лек път и прекрасно лондонско лято ви желая, Гери :) И аз ще очаквам снимки и пътепис в много епизоди :) :)

    ОтговорИзтриване
  13. Гери, сигурна съм, че е време да почерпиш за изпита, защото всичко е минало перфектно! А за Лондон - пожелавам хубаво време, прекрасни емоции и успешно случване на всички идеи, мечти и планове! И дано намираш време и за споделяне!

    ОтговорИзтриване
  14. Ехаа,обзе ме еуфория и мен от публикацията ти!!!
    Лек път (полет) ти желая с много емоции и събирай невероятни спомени!!!
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  15. Пожелавам ти едно невероятни и прекрасно незабравимо изживяване! А и всичко е толкова по-красиво, когато е споделено с любимия човек! Не съм била никога в Лондон, но съм чувала че е повече от страхотен! Лек път и с нетърпение очаквам да споделиш за преживяванията ти!

    ОтговорИзтриване
  16. Миличка, от сърце ти желая успех, с каквото и да се захванеш, желанието и амбицията ги имаш, така, че от всички нас - късмет! Ще съм много щастлива ако включването ти от Лондон е изпълнено също с толкова прекрасни емоции! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  17. Приятно пътуване Гери, късмет и положителни емоции !И ще бъдат такива ... щом си с любимия човек ! :)

    ОтговорИзтриване
  18. Приятно прекарване! И ще разказваш!

    ОтговорИзтриване
  19. Благодаря на всички ви! Засега всичко е наред. Кацнахме благополучно, предстои да завладеем Лондон, шегувам се. ;) Скоро ще се включа, просто блогът си е част от ежедневието ми и винаги като имам време, ще се отбивам във виртуалните ви местенца, за да се насладя на красотите, които показвате ;)
    Желая ви прекрасна седмица, мили дами, бъдете щастливи! :)))

    ОтговорИзтриване
  20. Аз докато се включа, ти вече си кацнала! :)
    Мила Гери, успешно завладяване на Лондон! Приятно прекарване и сбъдване на всички мечти!
    С нетърпение ще очаквам да ни направиш съпричастни към престоя ти!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тили, сърдечно благодаря! В момента сме в очакване, но веднага щом има повод, ще споделя с вас. Прекрасен ден ти желая! :)))

      Изтриване
  21. Успех във всяко начинание ти желая, Гери! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Евче, всичко добро и на теб! :)
      Поздрави!

      Изтриване
  22. Гери, попътен вятър и много късмет, миличка. Ще чакам вести от теб, защото със сигурност ще бъде интересно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таничка, благодаря ти много! В най-скоро време ще се включа. ;)
      Хубав ден ти желая!

      Изтриване
  23. Гери, а аз ще ти пожелая само щипка късмет, и много приятни емоции! Късно се включвам, но дано съм кадемлия, както се казва! ПОЗДРАВИ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таничка, сърдечно благодаря! И за хубавите неща няма време, никога не е късно. ;)
      Прекрасен ден от мен!

      Изтриване
  24. Гиги, всички ти пожелават приятно преживяване ,успех ,щастие ,попътен вятър, мнооого се кефя и знам че това е неизбежно, защото знам че това ще стане не че ще стане, а че няма начин да не стане, пожеланията говорят че те обичат и ценят колкото и да е виртуално уважението, топлите чувства си личиат когато са искрени, а прочетох всичките коментари и повярвай всичките са искрени и от сърце, аз ще бъда егуизт не смятам да ти казавам нищичко, нито да ти пожелавам ама абсолютно нищичко просто смятам да те прегърна да те стисна ей така около 30 секунди без да промълвя нито една дума май гаранция ще пророня някоя друга сълза, а после през сълзи ще ти се усмихна, ще преглътна тежко след което ще се отдалеча, но ще знам че съм се докоснал до човек на който неистово държа и обичам(приятелски - да нема обърквациос сред публиката):)и ,че това е същество обречено да бъще щастриво!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Велиии, може ли така да ме разплачеш... Благодаря много за всичко, ти си знаеш! И си провери пощата, моля те. :)
      Прекрасен ден и на теб - с много усмивки!

      П. П. И внимавай с шофирането. :)

      Изтриване
  25. Не, миг, а много прекрасни моменти и вълнуващо пътуване, Гери -
    лек път, успех и сполука, сбъднати мечти и много усмивки!
    Очаквам и новото ти включване... Диана

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, благодаря много за хубавите думи - винаги си толкова мила, прекрасен човек си.
      Желая ти много усмихнат ден!

      Изтриване
  26. Гери, колко хубаво!
    Супер готино време ви пожелавам по време на ваканцията в Лондон, да си изкарате хубаво и чакаме снимки!
    Брат ми живее там, нямам търпение и аз да го видя този мегаполис - откога мечтая!
    Прегръдки и безаварийно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мими, благодаря! А аз ти пожелавам и ти скоро да усетиш колорита на този град.
      Хубав ден с много усмивки ти желая! :)

      Изтриване
  27. Гери, не знам как съм пропуснала тази публикация. Ако все още живееш в Лондон и ако имаш желание, можем да се видим на по кафе или чай :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иринка, каква чест е да те видя тук, много се зарадвах, да знаеш! И с най-голямо удоволствие бих се срещнала с теб, вярвай ми. Но... не, не сме вече в Лондон. Бяхме там цяло лято и ако искаш ми вярвай, не искам да стъпвам повече. Но ако все още имаш желание, ще се радвам да се срещнем някога на родна земя. :)
      Сърдечни поздрави! :)

      Изтриване