неделя, 3 март 2013 г.

Да вярваме!

Честит 3-ти март на всички българи!
Нека свободата бъде наша искрица, която възпламенява българския ни дух!


Много исках днешната публикация да носи друго настроение, но в последствие се получи това. Дали заради обстоятелствата, или заради нещо друго - не знам...
 

Искрено бих се радвала, ако този празен фон предизвестяваше началото на нещо добро. Та все пак е празник, един от най-светлите за България.
Но тази празнота и този строй в далечината бяха последвани не от приветстване свободата на родината, а от протести. Протести, борещи се срещу неправдата и воюващи за по-светло бъдеще - дано да е така.



























И ако днес това беше картината в столицата, искрено се надявам след време да не е така. Вярвам, че доброто все пак побеждава, колкото и банално да звучи...

Желая на всички светъл празник! Нека никога не забравяме, че първо сме човеци и след това българи. Нека помним славната си история, но нека да я дописвам с не по-малко величие, за да има с какво да се гордеят и идните поколения.

Честит 3-ти март!

15 коментара:

  1. За жалост новата ни история не е много славна и поне аз не мога да се гордея с нея. Надявам се да се оправи положението в България и се надявам да не е след 400 години, както каза един от протестиращите, който гледах вчера... Срамота е обаче един от малкото национални празници да бъде забравен, да не се знае какво се чества, да не знаем поне 3 важни години в нашата история, да бъркаме освобождението със създаването на българската държава.. Повечето анкетирани българи в едно предаване не дадоха отговор... Много жалко е, че чувам изказвания от сорта на "За мен 3-ти март не е празник!". 3-ти март е празник, но не такъв, да отидеш в дискотеката и да се напиеш, а духовен, празник, с който отдаваш почит към някой, който си е дал живота днес да те има.
    Май цял роман изписах, просто споделям възмущението си, но и се радвам, че има хора, за които 3-ти март не е просто една дата в календара.
    Хубава вечер, Гери, и честит празник от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле, благодаря за всяка споделена дума, за мен наистина е ценна.
      Честит празник и на теб!

      Изтриване
  2. Честит национален празник, Гери! Има с какво да се гордеем! И дано всичко, което се случва, е за по-доброто бъдеще!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честит и на теб, Дани. Определено има с какво да се гордеем. Дано да има с какво да се гордеем и спрямо нашите постъпки (като народ имам предвид).
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Честит национален празник, Гери! Има с какво да се гордеем в историята ни, а и днес има много успели българи, много красиви неща, които се случват, за съжаление все по-малко им обръщаме внимание... Но аз съм упорит оптимист:)! Хубава вечер, миличка и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Права си, Кате, човек винаги трябва да е оптимист и да не губи вяра.
      Прекрасна седмица и на теб желая!

      Изтриване
    2. Абсолютно съм съгласна с Candy, че не само е имало, но и днес има с какво да се гордеем, но наистина сякаш се научихме да виждаме само лошото(или може би само това бълват медиите!)Не искам да изреждам тукр но всеки ако се замисли и огледа около себе си, а защо не и в себе си, мисля, че ще намери с какво да се гордее, че е българин!

      Изтриване
  4. Честит празник, Гери! Не унивай! Прекрасна нова седмица ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Честит да е и за теб, Иглика. В никакъв случай няма да униваме - само напред!
      Лека вечер!

      Изтриване
  5. Гери, аз също вярвам в победата на доброто и така се чувствам по-добре, макар на моменти да изпадам в нелогични (според разбиранията ми) ситуации. Дано запазим човещината преди всичко. Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано, Снежи, дано си права.
      Хубава седмица с много усмивки ти желая!

      Изтриване
  6. Гери, много изразителни снимки!
    Лично аз вярвам в доброто, колкото и тривиално да звучи.То е навсякъде около нас, трябва да се научим да го откриваме и да бъдем позитивни.НО истина е, че откъм управници,макар и избрани от нас сме много зле, идеалите и целите им в никакъв случай не са общонационални и за съжаление са на диаметрално различно ниво от Левски, Ботев и всички други, които са дали живота си за да сме българска нация и да просперираме.

    ОтговорИзтриване
  7. Човек винаги трябва да вярва, без вяра човек е нищо!
    Поздрави на всички!

    ОтговорИзтриване
  8. Честити празници,Гери!
    Дано младостта на вашето поколение има щастието на едни по-светли и достойни дни,но за да се стигне до тях след всичко случило се трябва да се мине и по тази пътека,която днес показваш.
    За да се формира и положи основа на активна гражданска позиция!
    С пожелание са хубав ден и топла прегръдка от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Роси, дано си права, вярвам в това!
    Светли празници и на теб и много усмихната седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване